Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2012 17:04

Новонародженого хлопчика залишили біля дверей аптеки у Білій Церкві

Новонародженого хлопчика залишили біля дверей аптеки у Білій Церкві
Фото: mukachevo.net

Новонароджений хлопчик був знайдений біля цілодобової аптеки по одній з центральних вулиць міста Біла Церква на Київщині. Про це повідомили у відділі громадських зв'язків ГУ МВС України в Київських області, пише УНН.

Рано вранці крик дитини почула фармацевт. Визирнувши у віконце, жінка побачила пакет. В цей час повз проходив чоловік, який також озирнувся в бік згортка. Підійшовши ближче, він дістав звідти хлопчика. Жінка одразу викликала швидку та міліцію.

"Хлопчика звати Нікіта. Добрі люди, допоможіть...", - йшлося у записці, яку знайшли разом із немовлям.

Лікарі швидкої допомоги констатували сильне переохолодження дитини. Хлопчику, який народився здоровим з вагою більше 4 кілограмів, близько двох діб. Наразі медпрацівники борються за його життя.

Міліція ж за даним фактом відкрила кримінальне провадження передбаченого ч.2 ст.135 Кримінального кодексу України (залишення матір'ю в небезпеці новонародженої дитини), яка передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років. Проводяться розшукові заходи з метою встановлення особи, яка залишила дитину в смертельній небезпеці.

Під час спілкування з правоохоронцями фармацевт розповіла, що хвилин за двадцять до того, як виявили хлопчика, в домофон аптеки зателефонувала жінка, яка купила два знеболюючих препарати. Поводилася вона якось дивно, прикривала обличчя светром. Коли ж клієнтка почала розраховуватися за ліки, з її рук випав шматок паперу. Як з'ясувалося, це була та сама записка.

Нагадаємо, що 24 грудня в одному з маршрутних таксі Луганську було виявлено 6-місячне немовля. Дівчинку з загальним переохолодженням доставили до лікарні. Згодом мешканка Луганську, яка залишила у маршрутці шестимісячну доньку, розповіла, що не пам'ятає як це сталося.

Зараз ви читаєте новину «Новонародженого хлопчика залишили біля дверей аптеки у Білій Церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути