середа, 29 серпня 2012 13:50

Нові подробиці смерті бен Ладена: спецназівець розповів про ліквідацію терориста №1

Нові подробиці смерті бен Ладена: спецназівець розповів про ліквідацію терориста №1
Дані М.Оуена не відповідають офіційній версії подій в Пакистані. Фото: empirestrikesblack.com

Автор книги про операцію з ліквідації Усами бен Ладена - колишній американський спецназівець Марк Оуен - стверджує, що терорист був уже мертвий, коли його загін увірвався в його кімнату, повідомляють американські ЗМІ.

За словами автора книги "Нелегкий день", який особисто брав участь у операції, коли спецназівці піднімалися сходами будинку терориста в Пакистані, вони почули приглушені постріли. Коли солдати зайшли до кімнати, вони побачили, як над тілом бен-Ладена, що здригалося у конвульсіях, плаче жінка, голова терориста була прострелена.

Автор пише у своїй книзі, що він і один з його товаришів по службі кілька разів вистрілили в груди бен-Ладену, після чого оглянули його, щоб переконатися, що це дійсно лідер "Аль-Каїди". Оглянувши кімнату, спецназівці знайшли автомат АК-47 і пістолет Макарова - обидва з порожніми магазинами.

"Він навіть не готувався захищатися. У нього і в думках не було битися. Він просив своїх прихильників надягати пояси смертників і направляти літаки на будівлі, а сам навіть не взяв у руки зброї", - йдеться в книзі.

Дані М.Оуена не відповідають офіційній версії подій в Пакистані. Зокрема, за словами спецназівця, на підступах до будинку його загін не обстрілювали і ніякого 40-хвилинного бою не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бен Ладен помер ще в 2001 році - представник Міноборони США

Очікується, що книга "Нелегкий день" вийде 4 вересня, проте західні журналісти вже отримали до неї доступ.

Американський телеканал "Фокс-ньюс" повідомив, що справжнє ім'я автора - Метт Біссоннетт. Він був військовослужбовцем у тактичному підрозділі Сил спеціальних операцій (ССО) "Морські котики" і брав безпосередню участь у ліквідації бен Ладена.

У свою чергу, представник ССО ВМС США полковник Тім Найал повідомив, що автор не надав книгу військовим для перевірки змісту. Відтак, зазначив він, автору може загрожувати кримінальне переслідування, у разі якщо книга буде містити секретну інформацію про деталі операції.

У травні минулого року у Вашингтоні заявили, що американський спецназ знищив бен Ладена в його власному будинку у Пакистані.

Зараз ви читаєте новину «Нові подробиці смерті бен Ладена: спецназівець розповів про ліквідацію терориста №1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути