пʼятниця, 14 грудня 2012 11:23

Ніну Москаленко виселили з будинку

Ніну Москаленко виселили з будинку
Уже більше півроку будинок жінки намагаються захопити рейдери. Фото Володимира Хом'яка

Вчора Печерський райсуд Києва прийняв рішення виселити 48-річну Ніну Москаленко із її будинку на Землянському провулку 14, що в Печерському районі Києва. Законна сила рішення вступає у дію через 10 днів після оголошення вироку. У партії ВО "Свобода", яка активно захищає жінку, пообіцяли допомогти жінці і підтримувати її до кінця, навіть, якщо президент напише указ про її виселення.

"Суди тепер повністю підконтрольні Банковій. Всі їх рішення контролює очільник держави. Проти Ніни Москаленко уже давно ведуться рейдерські дії. Її тримали в ізоляторі, їй вибивали вікна та погрожували розстрілом. Для нас є принциповим її захистити. Потрібно розуміти, що вона не просто вчителька української мови, а член всеукраїнського об'єднання "Свобода". Вчорашнє рішення суду це виклик всім нам", - пояснив голова прес-служби ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніну Москаленко продовжують тероризувати - вночі їй перерізали електропроводи

Свободівець зазначив, що саме з таких конфліктів починаються революції.

"Рішення Печерського суду — це виклик не тільки Москаленко, а й нам політикам, вам журналістам, та й кожному мешканцю України окремо. Саме після таких випадків починаються революції", - наголосив Сиротюк.

Ніна Москаленко на телефонні дзвінки поки що не відповідає.

Нагадаємо, уже більше півроку будинок жінки намагаються захопити рейдери.

2/3 будинку на Землянському провулку належить Ніні Москаленко та її матері Ганні Макарівній. В липні до жінки навідались юристи, пояснили, що захищають інтереси Юрія Бабенка, якому належить решта 1/3 будинку. Попросили віддати свою частину в замін на будинок за містом. Ніна Іванівна відмовила, сказала, що згодна обмінятись лише на квартиру в Києві. Після цього на неї почали тиснути силовими методами. 25 вересня проти неї порушили кримінальну справу, за фактом побиття одного із рейдерів. Сама жінка це заперечує. Після цього заарештували та протримали ніч в ізоляторі.

Відпустили лише, коли в жінки пішли ускладнення із здоров'ям. 30 листопада до її будинку увірвалось восьмеро невідомих і погрожуючи зброєю наказали залишити помешкання. Коли приїхали правоохоронці, рейдери відступили. В ніч з 10 на 11 грудня їй повибивали вікна та повалили бетонний паркан. Наступної ночі відрізали електропровід.

Зараз ви читаєте новину «Ніну Москаленко виселили з будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути