четвер, 13 грудня 2012 00:45

Посеред ночі в будинку Ніни Москаленко повибивали вікна

Автор: фото: Володимир Хом’як
  Ніна Москаленко показує паркан, який поставили рейдери. Ним загородили 20 соток землі біля її будинку в Землянському провулку в Києві. Огорожу з бетонних блоків, що стояла раніше, розбили
Ніна Москаленко показує паркан, який поставили рейдери. Ним загородили 20 соток землі біля її будинку в Землянському провулку в Києві. Огорожу з бетонних блоків, що стояла раніше, розбили

У ніч 11 грудня до будинку 48-річної Ніни Москаленко у Землянському провулку, 14, що в Печерському районі столиці, під'їхала машина. З неї вийшли чоловіки, повалили бетонний паркан біля будинку та вибили три вікна у помешканні.

Двір Ніни Москаленко межує з Ботанічним садом ім. Миколи Гришка. Залишки бетонної огорожі широкими пластами лежать одна на одній. Після нічного руйнування їх ніхто не рухав.

Ніна Іванівна виходить із-за будинку в чорній куртці, синій сукні та черевиках на шнурках. Показує в бік розбитого паркану, на її очі навертаються сльози.

— У будинку досі лежить каміння, яким кидали у вікна. Ми вже спали, коли почули крики, матюки, шум. Нападники розбили бетонний паркан, потім кинулися до дверей, почали гупати. Побачили, що не получається вибити, кинулись до інших. Почали бити кувалдою. Тривало все це не довше 15 хвилин. Після цього вони втекли. Їхніх облич не бачила. На щастя, їм не вдалося сюди прорватись, — розповідає Ніна Іванівна.

До її будинку вже неодноразово приїжджали невідомі і змушували віддати дім. Востаннє — 30 листопада. Тоді чоловіки з вогнепальною зброєю погрожували власниці та її сину. Коли приїхала міліція, залишили будинок.

Ніна Іванівна переступає через бетонні уламки, йде до вікна. Ступає обережно по старих слідах між півметровими кучугурами снігу. Торкається руками середнього підвіконня. Металопластикове вікно вкрите тріщинами. Посередині велика вм'ятина. Два сусідні вікна вибиті. Те, що праворуч, — Ніна Іванівна із сином Ярославом заклеїли рожевими пакетами для сміття. Інше — затулили фольгою.

— Одразу подзвонила в міліцію. Вони прибули через півгодини. Вже, звісно ж, нікого не зловили. Слідчий, який усе записував із моїх слів, сказав, що нічим допомогти не зможе ні він, ні вся міліція, бо в цій справі замішаний серйозний силовик, і він мене не лишить у спокої, доки не забере будинок. Каже: "Ніна Іванівна, якщо партія "Свобода", яка вас захищає, постарається, то, може, щось вийде". Походили по вулиці, фотографували наслідки нападу і поїхали, — каже Ніна Москаленко.

У будинок обережно піднімається дерев'яними сходами, на яких налип сніг. Проходить через кухню до спальні. Двері в сусідню кімнату відчинені. На дивані сидить мати Ніни Москаленко — Ганна Яківна.

— Ви, мамо, вже прибрали скло з ліжка?

— Так, я ж не могла на ньому сидіти.

У кімнаті прохолодно. З вікна тягне. На підлозі біля дивана зібрані в купу уламки скла. Біля них — совок та віник.

— Не знаю, як переживемо морози. Обіцяють мінус 20. Але це не найстрашніше. Найгірше, що мій 16-річний син може стати жертвою цих бандитів. Ці рейдери починають діяти все більш рішуче. Думала, вже тієї ночі, якщо увірвуться, то будуть убивати, — схлипує Ніна Іванівна.

Вона написала скаргу на ім'я президента Віктора Януковича та міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Надіслала поштою.

— Сьогодні ходила на головпоштамт. Одна телеграма коштує 130 гривень. Але я не пожалію грошей і буду писати, хоч кожного дня. Іншого виходу не бачу.

Зараз ви читаєте новину «Посеред ночі в будинку Ніни Москаленко повибивали вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути