пʼятниця, 14 грудня 2012 17:31

Ніну Москаленко ще й звільнили з роботи

Ніну Москаленко ще й звільнили з роботи
Печерський суд виніс рішення про виселення із будинку Ніни Москаленко. Фото Тараса Подоляна

Сьогодні, близько обіду із військового ліцею імені Богуна звільнили із роботи вчительку української мови Ніну Москаленко. Цьому передував мітинг невідомих людей біля стін закладу. Вони вигукували, що вбивці не місце в такому знаменитому навчальному закладі та розкидали листівки із ганебними словами в сторону Ніни Іванівни. Раніше повідомлялось, що проти вчительки уже півроку ведуть боротьбу рейдери, які хочуть відібрати її будинок на Землянському провулку 14. Погрожували, що зіпсують їй життя.

"Не знаю, що зробила цим людям. Вчора Печерський суд виніс рішення про виселення із будинку. Сьогодні провели акцію якісь невідомі люди. Ось розкидали листівки. Понаписували на мене різні неприємні речі, які насправді, мене не стосуються", - розповідає Ніна Москаленко.

Показує аркуш паперу з дрібними друкованими літерами. На ньому написано, що вчителька вбила свого вітчима, аби успадкувати його майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейдери посеред ночі повибивали вікна в будинку столичної викладачки

"Ми не представники ні слідчих органів, ні суду. Але на нашу думку така людина не має морального права викладати науку нашим дітям. Є два слова, які пишуться по-різному. Вчитель - з великої літери! Вбивця — з малої", - пише на листівці.

"Ну хіба я заслужила цих слів? Ніколи нічого поганого не зробила. Останні місяці збиралася з останніми силами, аби викладати на заняттях, через цей тиск рейдерів", - плаче Ніна Іванівна.

Директор ліцею Данило Романенко на телефонні дзвінки не відповідає.

Як відомо, 2/3 будинку на Землянському провулку належить Ніні Москаленко та її матері Ганні Макарівній. В липні до жінки навідались юристи, пояснили, що захищають інтереси Юрія Бабенка, якому належить решта 1/3 будинку. Попросили віддати свою частину в замін на будинок за містом. Ніна Іванівна відмовила, сказала, що згодна обмінятись лише на квартиру в Києві. Після цього на неї почали тиснути силовими методами. 25 вересня проти неї порушили кримінальну справу, за фактом побиття одного із рейдерів. Сама жінка це заперечує. Після цього заарештували та протримали ніч в ізоляторі.

Відпустили лише, коли в жінки пішли ускладнення із здоров'ям. 30 листопада до її будинку увірвалось восьмеро невідомих і погрожуючи зброєю наказали залишити помешкання. Коли приїхали правоохоронці, рейдери відступили. В ніч з 10 на 11 грудня їй повибивали вікна та повалили бетонний паркан. Наступної ночі відрізали електропровід.

Зараз ви читаєте новину «Ніну Москаленко ще й звільнили з роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути