Ексклюзиви
неділя, 09 червня 2013 16:01

Спецтема: Європа під водою

Німеччина евакуює тисячі людей в очікуванні рекордної повіні і терактів

Німеччина евакуює тисячі людей в очікуванні рекордної повіні і терактів
Фото: ua.euronews.com

Повені на півночі і сході Німеччини змусили владу країни організувати евакуацію десятків тисяч людей.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство ЕФЕ.

Зокрема, серйозні побоювання рятувальників викликає зростання рівня води в річці Ельбі. Так, в районі міста Магдебурга з найбільш небезпечних зон евакуйовано близько 12 тисяч людей.

Рівень води в Ельбі в Магдебурзі в неділю досяг рекордної позначки у 7,45 метри при нормі у 2 метри.

Напружена ситуація спостерігається і в місті Біттерфельді, звідки евакуйовано 10 тисяч осіб. Разом з тим влада німецької федеральної землі Саксонія-Ангальт, в якій наразі склалася особливо важка ситуація у зв'язку з повінню, ухвалила рішення посилити патрулювання і спостереження за дамбами та іншими водозахисними спорудами після отримання погроз про вчинення терактів на цих об'єктах.

Про це сьогодні повідомив журналістам голова земельної МВС Хольгер Шталькнехт, повідомляє "ИТАР-ТАСС". За словами Шталькнехта, послання, в яких містилися погрози, отримав ряд засобів масової інформації.

"Ми серйозно ставимося до подібних заяв", - зазначив міністр.

Також він підкреслив, що поліцією ведеться спостереження за водозахисними спорудами безпосередньо на місцях, а також з повітря.

Південніше Магдебурга неподалік від міста Барбі практично зіткнулися хвилі паводку на Ельбі і річки Заале. Евакуація оголошена тут в цілому ряді населених пунктів, включаючи місто Акен, в якому проживають близько 8 тисяч осіб. У безпечне місце людей перевозять карети швидкої допомоги та бронетранспортери.

Експерти попередили, що стихія обрушиться і на північні землі Німеччини. Попередження про загрозу повені поширили влади Нижньої Саксонії, Мекленбурга - Передньої Померанії і Шлезвіг-Гольштейна.

У постраждалі від повені райони відправився президент Німеччини Йоахім Гаук: він вже прибув у Галле, а пізніше відвідає місто Майсен, розташований у 25 км від Дрездена.

Уряд ФРН планує провести загальнонаціональну зустріч представників влади всіх рівнів, яка буде присвячена ліквідації наслідків повені та попередженню подібних стихійних лих у майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина евакуює тисячі людей в очікуванні рекордної повіні і терактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути