середа, 12 грудня 2012 10:11

Негода познущалась над Україною. Півтисячі населених пунктів залишилися без світла

Негода познущалась над Україною. Півтисячі населених пунктів залишилися без світла
У зв'язку зі снігопадами у Києві оголошено надзвичайну ситуацію. Фото: ria.ru

Атмосферний фронт, який сформувався над західними областями і 11 грудня перемістився до центральної частини України, спричинив сильні опади у вигляді снігу у м.Києві та в окремих районах Вінницької, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Одеської, Черкаської та Чернігівської областей. Про це повідомили у прес-службі МНС.

До заходів з ліквідації наслідків складних погодних умов залучено сили та засоби дорожніх і комунальних служб, підрозділів МНС та Міноборони.

У Київській області було знеструмлено 304 населених пункти, у Житомирській - 226, у Вінницькій - 42, у Кіровоградській - 2, у Черкаській - 3. До відновлення електропостачання населених пунктів залучено бригади обленерго.

Найбільш складні погодні умови спостерігаються на території м.Києва та Київській області (товщина снігового покрову у м.Києві складає 32 см, у Київській області 42-44 см). Протягом 11 грудня для забезпечення очищення доріг на території м.Києва та Київської області було залучено 1654 осіб та 650 од. техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сильний вітер в Одесі обірвав дроти і повалив дерева на машини

Підрозділи МНС (486 осіб та 97 од. техніки) залучались до вивільнення автотранспорту з заторів, прибирання з автошляхів повалених дерев, очищення дахів від снігу і бурульок та доставки аварійно-відновлювальних бригад обленерго до місць проведення відновлювальних робіт на важкодоступних дільницях.

Всього на території України до очищення доріг було залучено близько 2 600 осіб та 1 450 од. техніки, у тому числі від МНС 587 чол. та 124 од. техніки.

У зв'язку зі снігопадами у Києві оголошено "надзвичайну ситуацію природного характеру". Про це сказано у заяві голови КМДА Олександра Попова до киян. Він наголосив, що протягом останніх кількох днів у Києві випала подвійна місячна норма опадів у вигляді дощу та снігу. За прогнозами синоптиків, сильні опади очікуються й надалі, а у найближчі дні температура різко знизиться.

Зараз ви читаєте новину «Негода познущалась над Україною. Півтисячі населених пунктів залишилися без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути