середа, 27 липня 2011 13:52

Небувалі дощі у Південній Кореї вбили близько 30 осіб
16

Фото: Фото: Reuters

30 людей загинули або пропали безвісти в Південній Кореї в результаті найпотужніших дощів, які обрушилися на центральні райони країни у вівторок і середу. Нормальне життя в столиці й низці інших міст порушено, розмито ряд найважливіших магістралей, кілька десятків будинків опинилися похованими під обвалами, що сталися внаслідок опадів. Синоптики ж попереджають, що найближчими днями дощі продовжаться.

"Водяна бомба", "дощі століття", "безпрецедентні зливи" - так охарактеризували південнокорейські ЗМІ ту кількість опадів, яка випала на центральні райони країни, включаючи Сеул, у вівторок і середу, пише Российская газета.

Особливо сильний удар припав саме на столицю і передмістя. Місцеве телебачення показує відеозаписи, на яких багато вулиць Сеула виявилися повністю затопленими. Нормальне життя в місті припинилося, рух на багатьох трасах, ряді ліній метрополітену перекрито, в деяких районах постраждало електропостачання. Влада прикладає титанічних зусиль, щоб ліквідувати наслідки удару стихії, але залучені людські сили і техніка не справляються. З ряду районів мегаполісу в терміновому порядку довелося евакуювати мешканців. Практично відразу ж був відкритий рахунок людських жертв. Загальні втрати зараз налічують тридцять осіб, переважна більшість з яких вже підтверджені як загиблі.

Метеорологи ж відзначають, що на центральні райони країни обрушилися зливи, які реєструються не частіше, ніж один-два рази за століття. Тільки в одному Сеулі кількість опадів за вівторок і першу половину середи перевищила 430 міліметрів. Все це ускладнюється ще й спекотною погодою, через що людям вкрай важко переносити наслідки удару стихії. Фахівці тим часом попереджають, що це ще далеко не кінець. Одному лише столичному регіону "обіцяно" в найближчі дні ще 250 мм опадів.

Зараз ви читаєте новину «Небувалі дощі у Південній Кореї вбили близько 30 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути