субота, 24 червня 2017 15:08

Під час масової бійки у в'язниці загинув засуджений

Під час масової бійки у в'язниці загинув засуджений
У колонії в місті Шостка на Сумщині засуджені влаштували масову бійку Фото: Shostka News

Масова бійка в'язнів сталася у Шосткинській виправно-трудовій колонії № 66. Причина конфлікту – тюремна каса. Від отриманих травм, один із засуджених загинув.

Про це на брифінгу повідомив начальник відділу прокуратури Сумської області Сергій Вакула.

"Заворушення сталися під ранок. Бійку записали камери відеоспостереження. Засуджені не поділили так звану "тюремну касу" і один із чотирьох в'язнів образив, а потім і побив місцевого "авторитета". Засуджений, якого вважають "головним" серед ув'язнених, вирішив помститися і підбурив інших в'язнів.

За допомогою відмички, вони вийшли зі своєї камери. Противники забарикадувалися в одному з приміщень. Туди для розправи прорвалися від 30 до 50 осіб. Бійка тривала годину: в хід пішли стільці та ніжки від ліжок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривава бійка: є поранені

Працівників колонії, озброєних лише гумовими кийками, засуджені тримали в оточенні й не давали вплинути на ситуацію. Розблокували їх лише тоді, коли розправа закінчилася. Ув'язнені самі винесли на плац потерпілих на ковдрах. Троє засуджених отримали тілесні ушкодження, четвертий помер від травми голови до приїзду швидкої допомоги.

Загиблому, який саме й побив "авторитета", був 41 рік, він житель Білопільського району Сумської області. Наприкінці цього року мав виходити на волю після 14-річного ув'язнення, яке відбував за вбивство чоловіка", - розповів Вакула, повідомляє УНІАН.

Один із потерпілих перебуває у Шосткинської райлікарні, ще один - в медчастині виправної установи. Підбурювачів бійки утримують у дисциплінарному ізоляторі. Прокуратура розслідує факт загибелі засудженого. Перевіряє дії працівників колонії у тій ситуації. Засуджені відмовляються давати свідчення.

У Шосткинській виправній колонії №66 в Сумській області сталася масова бійка, в результаті чого загинув один ув'язнений.

Про це Шостка.INFO повідомив перший заступник керівника Шосткинської місцевої прокуратури Павло Моісеєнко.

Зараз ви читаєте новину «Під час масової бійки у в'язниці загинув засуджений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути