Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2022 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо росіяни шукають "сатанізм" в Україні ‒ пояснення аналітиків

Навіщо росіяни шукають "сатанізм" в Україні ‒ пояснення аналітиків
Російські посадовці намагаються пов'язати війну Росії в Україні з релігійними концепціями. Фото: ukrinform.ua

Нещодавні розколи між російськими військовими-мусульманами та немусульманами призвели до спалахів насильства в армії РФ.

Тому нині російські посадовці намагаються пов'язати війну Росії в Україні з релігійними концепціями. Про це у новому звіті повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Йдеться як про християн, так і про мусульман

Зокрема, аналітики зазначають, що помічник секретаря Ради безпеки Росії Олексій Павлов посилив заяви лідера Чечні Рамзана Кадирова про те, що "метою війни в Україні має бути "повна десатанізація".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Росії "воєнний стан" на захоплених українських територіях ‒ аналітики пояснили

За словами Павлова, українське суспільство визначається "фанатиками", які "прагнуть відмовитися від цінностей Російської православної церкви, ісламу та юдаїзму".

А Кадиров заявив, що війна проти України "тепер є джихадом проти українського "сатанізму".

"Ці заяви можуть свідчити про бажання відвернути увагу інакодумства серед груп релігійних меншин у збройних силах Росії", – зазначають аналітики.

В ISW також зауважили, що заклики до війни на релігійному, але не відкрито християнському ґрунті, ймовірно, є спробою подолати релігійні розбіжності та створити інформаційні умови для вербування етнічних і релігійних меншин для війни в Україні.

Голова Республіки Чечні Рамзан Кадиров має забиратися з України й відстоювати незалежність рідної землі, поки країна-агресорка Росія не зацікавилася її знищенням. Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Російський олігарх, засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин продовжує набирати сили й будувати військову структуру, паралельну міністерству оборони Росії. Вона може стати великою загрозою для правління російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Навіщо росіяни шукають "сатанізм" в Україні ‒ пояснення аналітиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути