середа, 26 жовтня 2022 06:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Навіщо Росії "воєнний стан" на захоплених українських територіях ‒ аналітики пояснили

Навіщо Росії "воєнний стан" на захоплених українських територіях ‒ аналітики пояснили
За словами аналітиків, воєнний стан на захоплених українських територіях же росіянам з мобілізацією. Фото: slovoidilo.ua

Оголошення "воєнного стану" на тимчасово захоплених українських територіях російська влада хоче використати для полегшення там мобілізації.

Про це, зокрема, свідчать заяви мера Москви Сергія Собяніна, який заявив про необхідність введення додаткових заходів безпеки у прикордонних областях. Такі дані у новому зведенні наводить Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщину привезли російських "зеків". На Запоріжжі брудні окупанти шукають їжу

Окрім того, російський президент Володимир Путін заявив, що уряд РФ має працювати у високому темпі і відповідно до надзвичайно реалістичної оцінки ситуації з національною безпекою.

"Ці коментарі вказують на те, що Кремль має намір використати нещодавні оголошення воєнного стану для полегшення мобілізації та військових зусиль, що відбуваються в РФ", ‒ йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, так звана "евакуація" цивільного населення Херсонської області на східний берег Дніпра є частиною більш широкої схеми переселення.

У Москві триває мобілізація попри заяви мера Сергія Собяніна. Вручають повістки військовозобов'язаним за місцем проживання та роботи, повідомляє Головне управління розвідки.

Російські пропагандисти отримали методички, у яких "воєнний стан" наказали порівнювати з пандемією Covid-19. Вони повинні будуть заспокоювати росіян. Вказати, що нічого не змінилося, пише Meduza з посиланням на свої джерела.

Зараз ви читаєте новину «Навіщо Росії "воєнний стан" на захоплених українських територіях ‒ аналітики пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути