понеділок, 24 жовтня 2022 17:05

Спецтема: Війна Росії проти України

ГУР: у Москві триває "мобілізація", але місцевим ЗМІ заборонили афішувати

ГУР: у Москві триває "мобілізація", але місцевим ЗМІ заборонили афішувати
У Москві чоловікам продовжують вручати повістки. Фото: ГУР

У Москві триває мобілізація попри заяви мера Сергія Собяніна.

Вручають повістки військовозобов'язаним за місцем проживання та роботи, повідомляє Головне управління розвідки.

"Влада зупинила роботу суто так званих мобільних мобілізаційних пунктів і зупинила практику "облав" на військовозобов'язаних у громадських місцях. У спеціальних "темниках" (закритих директивах керівництву ЗМІ) наголошують на необхідності повного ігнорування теми "облав" у Москві й Санкт-Петербурзі", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пропагандисти отримали методичку про те, як висвітлювати "воєнний стан" Путіна – ЗМІ

На полігонах Московської області готують мобілізованих військовослужбовців. Через брак офіцерського й сержантського складу на посади інструкторів взводів та інструкторів з підготування призначають рядових контрактників з бойовим досвідом на території України.

"Підтверджується кількість мобілізованих до лав ЗС РФ "першої хвилі" – щонайменше 200 тисяч осіб. Подальша мобілізація триватиме в "класичному" варіанті часів Другої світової війни. Перша частина направлених в Україну мобілізованих з мінімальними термінами підготування (або взагалі без нього) призначена для стабілізації лінії фронту", – повідомили в розвідці.

Наступних мобілізованих направлятимуть з урахуванням розвитку оперативної обстановки й готовності особового складу.

Російський диктатор Володимир Путін запровадив "воєнний стан" в анексованих Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях.

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня. У Збройних силах України підтвердили, що до Херсона українським військовим залишилося не так уже й багато. Однак попереду багато роботи.

Звільнена територія Херсонщини на 14 жовтня – 1170 кв. км. А це – 29 населених пунктів на північ від Херсона в Бериславському районі. Лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового, розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Зараз ви читаєте новину «ГУР: у Москві триває "мобілізація", але місцевим ЗМІ заборонили афішувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути