Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2024 15:07

НАТО візьме на себе значні зобов'язання - посол США висловилась про обстріл "Охмадиту"

НАТО візьме на себе значні зобов'язання - посол США висловилась про обстріл "Охмадиту"
Посол США Бріджит Брінк сказала, що у НАТО обговорять оборону України. Фото: СБУ

Масований ракетний удар по Україні прокоментувала посол США Бріджит Брінк.

Дії окупантів вона назвала бездушною агресією й запевнила, що під час саміту НАТО у Вашингтоні країни-члени Альянсу візьмуть на себе значні зобов'язання щодо безпеки України.

"У той час, як лідери збираються відзначити 75-у річницю НАТО, Росія запустила 40 ракет по Україні. Ця бездушна агресія - повна зневага до людського життя, яка ставить під загрозу європейську і трансатлантичну безпеку - ось чому цього тижня лідери візьмуть на себе значні зобов'язання щодо безпеки України", - вказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві зросла кількість загиблих від російської ракетної атаки. У лікарні "Охматдит" 16 постраждалих

Брінк наголосила, що обстріляний "Охматдит" є найбільшою в Україні лікарнею, яка допомогає дітям із важкими захворюваннями.

"Жахливі кадри з лікарні "Охматдит", найбільшої дитячої лікарні України, яка надає допомогу дітям з онкологічними та іншими захворюваннями, і яка зазнала удару під час масованого ракетного обстрілу з боку Росії сьогодні вранці. Наші думки з дітьми та їхніми родинами", - вказала дипломатка.

8 липня російські війська здійснили повітряну атаку різними видами ракет по Україні і столиці. Внаслідок ворожої атаки були руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури у семи районах Києва.

У Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня "Охмадит", руйнування; у Голосіївському - пошкоджено будівлю дитячого садка і житлового будинку, горіли автомобілі; у Солом'янському районі було пошкоджено офісну будівлю; у Дніпровському - палали уламки у житловій забудові; в Дарницькому - пошкоджено приватний будинок; у Святошинському районі горіли уламки біля житлової будівлі; також виникла пожежа у приміщені одного з підприємств; у Деснянському районі було займання будинку.

Зараз ви читаєте новину «НАТО візьме на себе значні зобов'язання - посол США висловилась про обстріл "Охмадиту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути