Ексклюзиви
середа, 04 вересня 2024 17:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Найгарячіше зараз на двох напрямках - Генштаб

Найгарячіше зараз на двох напрямках - Генштаб
Сили оборони України відбивають атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України стримують наступ російських окупантів.

Російські терористи продовжують руйнувати українські міста і села ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. Кількість бойових зіткнень з початку доби зросла до 107. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Найгарячіше зараз на Курахівському і Покровському напрямках. Сили оборони вживають усіх необхідних заходів для недопущення просування противника вглиб української території", - повідомив Генштаб.

На Курахівському напрямку ворог 32 рази атакував наші підрозділи, намагався просунутися поблизу Красногорівки, Георгіївки і Костянтинівки.

На Покровському напрямку у районах Воздвиженки, Зеленого Поля, Новогродівки, Гродівки, Селідового, Миколаївки і Миролюбівки точаться запеклі бої, ворог здійснив 31 штурм наших позицій. Тривають бої у восьми локаціях. Авіація російських окупантів завдала ударів поблизу населених пунктів Олександропіль і Селідове, застосувавши керовані авіабомби і некеровані авіаракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили ворожий Су-34 у Курській області

Російські окупанти завдали авіаударів та обстріляли з артилерії прикордонні райони Сумської і Чернігівської областей. Було п'ять авіаударів із застосуванням 11 КАБів. Ворог вдарив по Сидорівці, Нововасилівці, Славгороду, Попівці, Високому, Покровці, Бояро-Лежачах, Заріччю, Дмитрівці, Михальчиній Слободі і Чуйківці.

На Харківському напрямку триває боєзіткнення поблизу Вовчанська.

На Куп'янському напрямку російські окупанти14 разів намагалися штурмувати наші позиції поблизу Синьківки, Глушківки, Лозової, Берестового і Мясожарівки, тривають бої.

На Лиманському напрямку ворог атакував у районах Дружелюбівки, Греківки, Макіївки, Новосадового, Невського і Торського. З початку доби на цьому напрямку нараховується 11 боєзіткнень, тривають чотири.

"Противник не полишає спроби прорвати оборону наших військ на Сіверському напрямку, проте отримує гідну відсіч від українських захисників. Так, поблизу Івано-Дар'ївки окупанти один раз намагалися потіснити наші підрозділи", - пише Генштаб.

На Краматорському напрямку росіяни намагалися вибити наші підрозділи із займаних позицій. Ворог завдав удару некерованими авіаційними ракетами по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки штурмової і бомбардувальної авіації вісім разів атакував позиції наших військ. Триває боєзіткнення поблизу Нью-Йорка.

На Времівському напрямку українські воїни відбили дві штурмові дії ворога у бік Водяного і Костянтинівки.

У районі Роботиного на Оріхівському напрямку окупанти один раз намагалися просунутися вперед, але отримали жорстку відсіч.

"На Придніпровському напрямку відбито п'ять ворожих атак, противник успіху не мав", - пише Генштаб.

За 923 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 620 350 осіб, 16 848 броньованих машин, 8618 танків, 368 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.

Зараз ви читаєте новину «Найгарячіше зараз на двох напрямках - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути