середа, 12 червня 2013 18:34

"Націоналісти", які нападали на журналіста, розмовляли російською мовою

"Націоналісти", які нападали на журналіста, розмовляли російською мовою
За словами потерпілого, нападники були підкачані і мали спортивну статуру. Фото: tvi.ua

Так звані "націоналісти", які напали на журналіста і вимагали від того кричати на камеру "Слава Бандері!", розмовляли російською мовою.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів сам потерпілий, виконавчий секретар Київської міської організації Незалежної медіа-профспілки України Георгій Ерман.

"Коли я йшов у кіно зі знайомою подругою, біля станції метро "Дарниця" до мене підійшло спочатку два хлопці у віці 18-20 років і почали запитувати, що я не так писав про націоналістів, - говорить він. - Потім до мене підбіг ще один хлопець двохметрового зросту в чорній масці і схопив мене за сорочку. Згодом підійшли два хлопці: один із них знімав усе це на відео, інший стояв й усе контролював. Тобто п'ятеро оточило безпосередньо мене, а ще один відвів дівчину в бік і стояв біля неї".

За словами потерпілого, нападники почали запитувати в нього, що він не так писав про націоналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві невідомі напали на журналіста, вимагаючи, щоб він кричав націоналістичні гасла

"Потім вимагали, щоб я казав "Комунізм лайно!", "Слава Бандері!". Я відповів, що не є учасником жодної політичної організації чи партії. У мене немає жодних українофобних поглядів, що я проти Сталіна, проти Голодомору тощо. Але це їх не задовольнило. І закінчилося все тим, що там уже перехожі люди почали запитувати, чого вони мене тримають. Зрештою, невідомі розбили мені яйце об голову і після цього втекли", - зазначив Ерман.

Журналіст також повідомив, що "частина нападників розмовляла чистою російською мовою, а частина українською".

"У мене є підозра, що це були представники однієї з українських партій, але я не буду озвучувати назву цієї партії, оскільки не маю жодних доказів на рахунок цього. Той чоловік, який мене тримав, однозначно був спортсменом і достатньо "накачаним". Ті, що знімали на камеру, теж були достатньо спортивного вигляду", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Націоналісти", які нападали на журналіста, розмовляли російською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

109

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути