вівторок, 11 червня 2013 13:28

У Києві невідомі напали на журналіста, вимагаючи, щоб він кричав націоналістичні гасла

У Києві невідомі напали на журналіста, вимагаючи, щоб він кричав націоналістичні гасла
Фото: clubfile.ru

У суботу група невідомих осіб здійснила напад на журналіста, виконавчого секретаря Київської міської організації Незалежної медіа-профспілки Георгія Ермана.

Інцидент відбувся 8 червня біля станції метро "Дарниця", повідомляє прес-служба медіа-профспілки, пише Українська правда.

П'ятеро нападників вимагали від журналіста вигукувати на відеокамеру націоналістичні гасла та погрожували розправою через те, що він нібито ображав у своїх статтях націоналістів.

Частина нападників приховували своє обличчя під масками. Навіть після того, як журналіст сказав нападникам, що опонує будь-яким людиноненависницьким ідеологіям і не має жодних українофобських поглядів, йому в обличчя кинули яйцем.

Глава Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов заявляє, що профспілка буде захищати працівників свого апарату і членів організації всіма доступними методами.

Він наголосив, що до НМПУ входять журналісти з різними, навіть протилежними поглядами, їх об'єднує прагнення захистити право кожного на висловлювання своїх поглядів.

"Ми вживемо заходів для того, щоб порушники таких принципів не могли загрожувати причетним до медіа-профспілки", – сказав глава НМПУ.

Зараз ви читаєте новину «У Києві невідомі напали на журналіста, вимагаючи, щоб він кричав націоналістичні гасла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути