пʼятниця, 07 жовтня 2011 12:23

На Закарпатті заарештували "регіонала", який побив футбольних арбітрів і міліціонера

На Закарпатті заарештували "регіонала", який побив футбольних арбітрів і міліціонера

У Закарпатській області арештований депутат Хустської міськради від Партії регіонів Роберт Борка, який проходить у справі про побиття футбольних арбітрів і міліціонера.

Так, Ужгородський міськрайонний суд 6 жовтня прийняв рішення про укладення його під варту на 2 місяці (до 4 грудня), повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Борка - президент футбольного клубу "Нарцис" (Хуст). 2 жовтня на стадіоні "Карпати" в Хусті під час проведення футбольного матчу між командами "Нарцис" і "Боржава" (село Довге Іршавського району) Борка, як встановила прокуратура, порушуючи громадський порядок, кричав на арбітрів, намагаючись чинити тиск на їх рішення.

Після закінчення матчу він, перебуваючи в адмінбудівлі стадіону, став ображати арбітрів і вдарив по обличчю двох з них.

Заступнику начальника Хустського міського відділення міліції, який зробив зауваження Борці, депутат наніс кілька ударів в обличчя.

3 жовтня прокурора області порушила проти Борки кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство), ч.2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) і ч.2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв).

3 жовтня Борка був затриманий і поміщений в ізолятор тимчасового тримання.

Згідно з повідомленням Федерації футболу Закарпаття, 4 жовтня на позачерговому засіданні ФФЗ прийняла рішення відсторонити Борку на 5 років (до 3 жовтня 2016 року) від участі в організації роботи у футбольних клубах Закарпатської області.

Крім того, ФФЗ дискваліфікувала футболіста "Нарциса" Анатолія Близнюка на 1 рік (до 3 жовтня 2012 року) за агресивну, хуліганську поведінку щодо арбітрів матчу.

Додамо, що в Україні стає модним бити суддів. І роблять це депутати місцевих рівнів. Не так давно відзначився власник "Кримтеплиці" Олександр Васильєв, який по ходу матчу вдарив бокового арбітра в обличчя. Депутату кримського парламенту не сподобалося, що у ворота його команди був зарахований гол.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті заарештували "регіонала", який побив футбольних арбітрів і міліціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути