пʼятниця, 20 квітня 2007 08:40

На врученні "Кінонагород MTV-2007" режисер Меньшов відмовився нагороджувати фільм "Сволота"

"Я не вручатиму цю премію фільму, який ганьбить мою країну. Нехай цей приз вручає Памела Андерсен", - сказав російський режисер Володимир Меньшов, який повинен був вручити головний приз "Кінонагород MTV-2007" фільму "Сволота".

Після цього Меньшов кинув на сцену конверт з результатом голосування. На сцену для вручення премії він вийшов зі своєю дружиною Вірою Алентовою.

Ведучими церемонії були актор і телеведучий Іван Ургант і американська актриса і модель Памела Андерсен.
Меньшов відмовився прокоментувати своє рішення.

"Чи можу я опам"ятатися після всього цього, не даючи коментарів?", - спитав він.

На звання кращої кінострічки року за версією глядачів MTV претендували "Пітер ФМ", "Бумер. Фільм другий", "Спека", "Вовкодав" і "Сволота".

На пресс-бріфінгу, який відбувся після вручення нагород, режисер стрічки Олександр Атанесян сказав, що "Меньшов мав право висловити свою думку з приводу фільму, і він їм скористався". Він також відмітив, що сприйняв його слова "без особливих емоцій.

Картина "Сволота" відмічена також за "Кращу видовищну сцену". Вона ж оголошена "Проривом року".

У прокат фільм "Сволота" вийшов під рекламним гаслом "Ні любові, ні туги, ні жалості". Атанесян зняв його за сценарієм Володимира Куніна. Стрічка розповідає про події, які нібито відбувалися в СРСР у 1943 році. Йдеться про військову школу, де готувалися диверсанти з підлітків-злочинців.

Дія картини розгортається в тренувальному таборі, який розмістився в засніжених горах Казахстану. З малолітніх злочинців, зі "сволот", нібито згідно секретній директиві радянського командування 1943 року готують спецгрупу для закидання до німців. Вихователі, включаючи начальника табору, відібрані з "зеків" сталінських таборів, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «На врученні "Кінонагород MTV-2007" режисер Меньшов відмовився нагороджувати фільм "Сволота"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути