понеділок, 22 жовтня 2012 21:39

На Вінниччині чоловіка засипало піском у колодязі

На Вінниччині чоловіка засипало піском у колодязі
Рятувальники діставали тіло загиблого два дні. Фото: dim.promotion-soft.com

19 жовтня 50-річного Василя Слободяника з села Павлівка Погребищенського району Вінницької області засипало піском під час копання колодязю.

Рятувальники діставали тіло загиблого два дні.

"У молодості працював у колгоспі трактористом і дояром. А коли Україна стала незалежною, то почав працювати на себе - копав і чистив криниці на замовлення людям, - каже сільський голова Василь Мельник, 61 рік. - Працювати ходив разом із зятями та сином Василем".

Востаннє копав криницю на подвір'ї у жительки із сусіднього села Розкопане.

"Бабуся замовила, аби він викопав їй колодязь. Василь заклав 9 кілець, а на останньому стався зсув піску і його засипало. Рятувальники лише через два дні, 21 жовтня, змогли дістати тіло о пів на другу дня. - розповідає Василь Семенович. - У нього залишилася дружина, по троє дітей та онуків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тернопільський рятувальник загинув після спуску в колодязь

Під час копання Слободяником колодязю стався обвал середнього шару ґрунту на глибинні 6,5 метрів.

"Причинами трагедії стали недотримання чоловіком правил безпеки та відсутність у нього страхової мотузки, - повідомляє прес-служба МНС у Вінницькій області. - Повідомлення про трагедію рятувальникам надійшло о 17.35. Вони відразу виїхали на місце події, але оскільки надворі вже було темно, то рятувальні роботи вирішили перенести на ранок наступного дня".

У ліквідації наслідків трагічної події брали участь 17 осіб.

"Задіяли рятувальників із міста Козятин, Погребища, співробітників вінницького водоканалу та місцевих мешканців, - повідомляють у прес-службі МНС. - Зокрема, використовували автокран для встановлення широкої труби для страховки. ЇЇ вбивали у грунт, щоб рятувальники крізь неї могли пробратися на глибину і їх не засипало землею. За допомогою КАМАЗу, наданого "ВінницяВодоканалом", вичищали грунт із засипаного колодязя".

Тіло чоловіка рятувальники виявили на глибинні 9 метрів та підняли на поверхню. Його відразу направили на судмедекспертизу. Подробиці загибелі з'ясовують правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині чоловіка засипало піском у колодязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути