вівторок, 30 квітня 2013 12:50

На уламках бомби, що вибухнула у Бостоні, знайшли жіночу ДНК

На уламках бомби, що вибухнула у Бостоні, знайшли жіночу ДНК
Фото: mir24.net

На уламках одного з двох вибухових пристроїв, що використовувалися при скоєнні теракту в Бостоні, виявили сліди жіночої ДНК. Про це повідомила інтернет-версія газети The Wall Street Journal.

За даними джерел у правоохоронних органах, знайомих з ходом розслідування, поки що не встановлено, кому саме належить ДНК, і чи означає ця знахідка, що якась жінка допомагала підозрюваним у скоєнні теракту братам Царнаєвим у його здійсненні.

До слова, раніше повідомлялося, що зокрема впливові американські конгресмени засумнівалися в тому, що брати діяли самотужки.

Як пише Wall Street Journal, є кілька можливих пояснень того, яким чином на осколках бомби могли виявитися сліди ДНК когось ще, крім братів Царнаєвих.

Наприклад, генетичний матеріал може належати співробітниці магазину, що продала передбачуваним терористам матеріали для виготовлення бомб. Або ж на вибуховий пристрій могла випадково потрапити чиясь волосина.

Бомби з дистанційним управлінням, нагадаємо, були зроблені зі скороварок.

У понеділок, 29 квітня, співробітники ФБР побували в будинку вдови Тамерлана Царнаєва - 24-річної Кетрін Расселл. За даними Wall Street Journal, вони взяли у неї зразки ДНК, щоб зіставити їх із знайденими на вибуховому пристрої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бостонські бомби зробили з каструль і цвяхів

Як зазначають ЗМІ, агенти ФБР винесли з будинку батьків Расселл у місті Норс-Кінгстаун (штат Род-Айленд), де зараз живе і вона сама, кілька сумок.

У середині квітня, 15-го числа, в центрі Бостона, з інтервалом у 12 секунд, прогриміли два вибухи. Загинули три людини, більш як 260 зазнали поранень.

Американська влада впевнена, що організаторами і виконавцями цих вибухів були брати Царнаєви - 26-річний Тамерлан і 19-річний Джохар. Через кілька днів після теракту Тамерлан був убитий в перестрілці з поліцією, Джохар отримав вогнепальні поранення і був заарештований.

Наразі він утримується в тюремному медичному центрі Девенс, недалеко від Бостона, в одиночній камері, під цілодобовим спостереженням.

На минулому тижні Джохару висунули звинувачення у масовому вбивстві, і тепер йому загрожує покарання аж до смертної кари або довічного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «На уламках бомби, що вибухнула у Бостоні, знайшли жіночу ДНК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути