четвер, 05 липня 2012 09:02

На Сумщині згорів хлопець, який намагався зрізати дроти з високовольтної лінії

На Сумщині згорів хлопець, який намагався зрізати дроти з високовольтної лінії
Ураження струмом настає не від дотику до електродрота, а вже за півметра при наближенні до нього. Фото: bereg23.ru

На Сумщині від ураження струмом загинув 15-річний школяр. Трагедія сталася неподалік міста Ромни. Міліція кваліфікувала це як нещасний випадок, кримінальної справи не порушуватиме, повідомляє ТСН.

Того вечора однокласники поїхали кататися на велосипедах і заїхали аж за 7 кілометрів від села у поле, до електроопор. Там у одного з хлопців начебто зламався велосипед. Доки той його ремонтував, інший заліз на стовпа, принаймні, так розповів матері уцілілий хлопець.

"Він каже, я цепок щось ремонтував, обернувся, а він на стовпі, ще й полум'я з нього, таке, як сварка, і через 40 секунд він падає, і він почав тікати", - розповідає мати вцілілого хлопчика.

За словами жінки, її син важко переживає втрату товариша, адже восени вони збиралися разом їхати на навчання до технікуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5-річого мешканця Горлівки вбило ударом струму

Чому поїхали до електроопор, хлопець не зізнається ні матері, ні міліції. Але ні в кого не має сумнівів, що вони хотіли підзаробити на зрізаних дротах.

"Загиблий із багатодітної сім'ї, мати вагітна 5-ю дитиною, від односельчан неодноразово надходили скарги стосовно крадіжок, які вчиняли хлопці. Звісно, що в сім'ї не вистачало батьківської уваги, можливо, це і призвело до трагедії", - вважає секретар Хоминцівської сільської ради Олександр Устименко.

В обох родинах із грошима тяжко, тож щоліта хлопці розбирали покинуті ферми й здавали цеглу. Що цього разу поїдуть за дротами, батьки запевняють, не знали.

"Хлопчик босоніж, без додаткового обладнання, зібрався на висоту близько 8-ми метрів, де розташовані проводи високої напруги і мав, напевно, на меті зрізати проводи, так як мав при собі плоскогубці, заткнуті за поясом", - розповів керівник кримінальної міліції у справах дітей Роменського МВ УМВС Сергій Ярмолов.

За висновком енергетиків, власноруч зрізати дроти хлопець не міг узагалі, адже лінія з напругою у 10 тисяч вольт. Це означає, що ураження струмом настає не від дотику до електродрота, а вже за півметра при наближенні до нього.

Зараз ви читаєте новину «На Сумщині згорів хлопець, який намагався зрізати дроти з високовольтної лінії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути