пʼятниця, 27 січня 2012 12:34

5-річого мешканця Горлівки вбило ударом струму

5-річого мешканця Горлівки вбило ударом струму

У Горлівці 5-річну дитину убило стумом у ванній кімнаті. Міліція порушила кримінальну справу, проте слідчі схиляються до версії, що винних поза межами квартири шукати марно, пише ТСН.

Батько залишив 5-річного Іванка у ванні самого лише на мить, а коли повернувся, хлопчик уже не дихав. Лікарі "швидкої" підтвердили страшну підозру батьків – дитя померло від ураження струмом. Батьки з пресою не спілкуються, у сусідів лише припущення.

"Тут установили "ліве" підключення, очевидно, в цьому причина", - припускає сусідка Ірина.

Квартиру, де сталася трагедія, відімкнули від електрики понад 2 роки тому за борги, кажуть енергетики. Потім іще кілька разів штрафували за самовільне підключення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лук'янівському СІЗО заарештованого убило струмом

"Споживач неодноразово відключався, - розповідає керівник Горлівського РЕС Юрій Марченко. - Його попереджали, виставляли суму боргу, він знову накидав. І, зрозуміло, накидав на лічильник без усяких захисних апаратів, тобто, ні пробки, ні вимикачі в цьому ланцюгу участі не брали".

Найімовірніше, струм у ванну потрапив із водонагрівача, припускають електрики, які обстежували місце трагедії. Кажуть, бойлер був несправний і з оголеними дротами.

"Струм по воді потрапив на змішувач, - каже директор приватного підприємства з обслуговування житла Алла Корнійчук. - Дитина, швидше за все, доторкнулася рукою до металевої частини змішувача, а там уже було 220 вольт".

Остаточно з'ясовуватимуть причину у рамках розслідування кримінальної справи. Міліція порушила її за статтею "Вбивство з необережності".

"Якщо це буде водонагрівний бак, якщо замикання в ньому, то буде прийняте рішення про зупинення кримінальної прави, - пояснює виконуючий обов'язків керівника РВ УВС міста Горлівка Володимир Варнаков. - Якщо це струм, що блукає, то міліція буде шукати винних".

Якщо слідство з'ясує, що до трагедії призвела недбалість батьків, які свідомо використовували несправний нагрівач, самовільно підключившись до мережі, смерть дитини вважатимуть нещасним випадком.

Зараз ви читаєте новину «5-річого мешканця Горлівки вбило ударом струму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути