четвер, 25 квітня 2013 17:54

На столичному Подолі зайнялася "кав'ярня на колесах"

На Контрактовій площі в столиці близько 12.30 загорілась машина з продажу кави. Попередня версія — автомобіль підпалили. Власник "кав'ярні на колесах" Віталій запевняє, що згоріла машина була повністю безпечною. Працювала від електрики. Зірватись не могла. Наголошує — під авто підклали запальну суміш.

"Продавець навіть не встиг відкритися. Водій о 12 годині підігнав машину. Сидів у салоні, і бачив, як хтось підкинув щось під колеса. Але не надав цьому значення. Відкрив задні двері й побачив, що звідти йде дим. Гасити було пізно. Відскочив, щоб не обгоріти. Людей поблизу не було", - розповів Віталій.

Він купив кавомашину півтора місяці тому. Обладнав сертифікованою кавовою установкою. Автомобіль їздив на бензині. А каву варили за допомогою літій-іонних акумуляторів. Віталій зареєстрований підприємцем у Шевченківській райадміністрації. Дозволу торгувати кавою з машини не мав, бо міська влада ніяк не врегулює відповідну процедуру. Напередодні йому телефонували з погрозами, він написав відповідну заяву в міліцію.

"Напередодні мені телефонували з погрозами, і надсилали смски. По даному факту навіть писав заяви в міліцію. Підозри є. Це особистісні конфлікти", - запевнив він.

Заступник голови правління громадської організації "Асоціація мобільних кав'ярень" Олексій Бусаєв теж наполягає, що це був підпал.

"Якби це був вибух балону, він був би розірваний. А так балон цілий. Кинули в автомобіль запальну суміш, яка і спричинила загорання цього автомобіля. І раніше теж були випадки, коли запальну суміш кидали під автомобілі. Але вони або не загорались, або загорались не там, де потрібно, і їх відразу вдавалось гасити", - сказав Бусаєв.

Вчора заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко запропонував чітко визначити правила пересувної торгівлі і на найближчій сесії Київради їх затвердити.

"У Києві 90% автомобілів, в яких торгують кавою, оснащені газовими балонами. Якщо вибухне такий балон і постраждають діти - відповідати будемо ми, київська адміністрація", - говорив він.

Містом стали ширитись чутки, що їх закриють. Бусаєв зазначив, що заява Голубченка ніяк не пов'язана із інцидентом на Контрактовій площі. Мовляв, чиновник навпаки, хотів упорядкувати і легалізувати "кав'ярні на колесах".

"Вони не є вибухонебезпечними. Деякі автомобілі працюють на газу, а деякі від електрики. Використання їх є дозволені. Заборони немає", - наголосив голова правління "Асоціації мобільних кав'ярень".

Зараз ви читаєте новину «На столичному Подолі зайнялася "кав'ярня на колесах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути