Ексклюзиви
понеділок, 28 січня 2013 20:19

На сайті Білого дому зареєстрована петиція щодо справи Павліченків

На сайті Білого дому зареєстрована петиція щодо справи Павліченків
Владі США пропонують ввести санкції щодо українських чиновників, причетних до фальсифікації справи Павліченків. Фото: bilozerska.info

Американській владі пропонують розглянути можливість введення санкцій відносно осіб, причетних до фальсифікації справи, що стосується бізнесмена Дмитра Павліченка і його сина Сергія, яких визнали винними у вбивстві судді.

Відповідна петиція зареєстрована на сайті Білого дому 26 січня поточного року і під нею вже підписалося 1362 людей при 100 тис. необхідних.

"Звільнити незаконно засуджених Павліченків до довічного ув'язнення і розширити сферу законопроекту Магнітського на Україну", - йдеться у назві петиції.

Зокрема, ініціатива передбачає заборонити в'їзд до США екс-главі МВС Анатолію Могильову, голові департаменту громадської безпеки МВС Олексію Крикуну, начальнику слідчого відділу МВС Василю Фариннику, слідчим та інших особам, причетним до фальсифікації цієї кримінальної справи, тортурам та порушення прав і свобод людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павліченко про вибиття зізнання: "Ноги поставили в тазик з водою, а в нього кинули голий електричний дріт"

Крім того, у петиції пропонується заарештувати рахунки цих осіб в американських банках і розслідувати факти підкупу правоохоронних органів.

Інструмент подачі петицій створений для того, щоб звичайні люди могли висловлювати свої ініціативи, піднімати важливі питання перед американською владою і, в разі отримання достатньої підтримки, Білий дім їх розгляне і дасть офіційну відповідь.

Нагадаємо, бізнесмен Дмитро Павліченко та його син Сергій були визнані винними у вбивстві судді райсуду Києва Сергія Зубкова, яке відбулося навесні 2011 року. Д. Павліченко засуджений до довічного позбавлення волі, а С. Павліченко - до 13 років позбавлення волі. 14 січня колегія суддів Апеляційного суду Києва вирішила провести часткове судове слідство у рамках розгляду апеляції Дмитра та Сергія Павліченків на вирок Голосіївського районного суду.

Зараз ви читаєте новину «На сайті Білого дому зареєстрована петиція щодо справи Павліченків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути