понеділок, 11 лютого 2013 12:38

На Рівненщині зловили контрабандиста з іконами

Слідчі управління СБУ в Рівненській області порушили кримінальну справу за фактом контрабанди мешканцем райцентру Сарни 11 предметів старовини. Ікони, стародруки та монети 30-річний чоловік намагався вивезти в дорожній сумці з подвійним дном.

"На пункті пропуску "Удрицьк" Рівненської митниці у поїзді сполученням Сарни – Горинь (Республіка Білорусь) співробітники СБУ спільно з прикордонниками та митниками затримали мешканця Сарн. Під час особистого огляду затриманого правоохоронці виявили у його дорожній сумці, яка була обладнана подвійним дном, чотири старовинні ікони, три стародруки, монети", - розповідає Інна Лісововська з прес-служби обласного управління СБУ.

Експертизу проводили фахівці обласного краєзнавчого музею. Вони встановили, що вилучені предмети належать до культурних цінностей.

"Ікони є народним іконописом початку 20 сторіччя. Старовинні книжки релігійної тематики видано друкарнею Києво-Печерської Лаври у 1889 році та друкарнею Почаївської Лаври у 1896 році. Серед вилученого – срібна римська монета ІІ ст. н.е., срібна монета періоду Золотої Орди, мідна візантійська монета ІХ ст., а також монета Боспорського царства", - додають в обласній СБУ.

За переміщення через кордон України поза митним контролем культурних цінностей мешканцю райцентру загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині зловили контрабандиста з іконами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути