пʼятниця, 12 квітня 2013 16:59

На Рівненщині шахрайка видурила у пенсіонерів 23 тисячі "фальшивих" гривень

На Рівненщині шахрайка видурила у пенсіонерів 23 тисячі "фальшивих" гривень
Фото: gazeta.a42.ru

На Рівненщині розшукують молоду білявку, яка обдурила престаріле подружжя у райцентрі Гоща Рівненської області. Незнайомка завітала на подвір'я до 84-річних чоловіка та жінки, щоб розказати їм про "грошову реформу". Натомість забрала у них всі гроші, які пенсіонери кілька років відкладали на власний похорон.

Молодиця постукала в будинок по обіді і представилася соціальною працівницею. Селяни одразу повірили їй, бо була привітною. Жінка зайшла досередини і розговорилася.

"Вона розпитала нас про здоров'я, як живемо. Приємна така білява молодичка була", - розповідає потерпіла Ольга Семенівна. – "Сказала нам, що з травня до пенсії будуть додавати по 50 гривень. А ще застерегла, щоб ми обов'язково перевірили чи гроші не фальшиві, коли нам принесуть пенсії – особливо купюри по 200 та 500 гривень, бо такі зараз часто підробляють".

Незнайомка запропонувала пенсіонерам навчити їх розрізняти фальшиві гроші від справжніх. Довірлива бабця полізла до шафи і витягла звідти сімейні заощадження – 16 тисяч гривень та 900 доларів США. Це були спільні накопичення її та чоловіка.

Шахрайка ретельно передивилася банкноти і віддала господині назад. Потім попросила у бабці напитися води, бо її нібито мучила спрага. Коли пенсіонерка пішла за склянкою, гостя зосталася в кімнаті сама і швидко витягла гроші із шафи.

Більше у гостях незнайомка не засиджувалася і розпрощалася з господарями. Подружжя нарешті щось запідозрило і заглянуло до схованки – вона була порожня. Вирішили подзвонити правоохоронцям.

"Відкрито кримінальне провадження за фактом крадіжки. Наразі ми встановлюємо осіб, які причетні до цього злочину", - каже начальник кримінальної міліції області Сергій Гандзелевський. – "Хочу звернутися до мешканців Рівненщини, особливо пенсіонерів! Якщо до вас прийшли незнайомі люди, то в першу чергу переконайтеся чи це справді соціальні працівники. Якщо вони не можуть показати вам підтверджувальних документів, одразу ж телефонуйте до міліції за номером "102".

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині шахрайка видурила у пенсіонерів 23 тисячі "фальшивих" гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути