Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2014 05:00

На Полтавщині затримали злочинну групу, що займалася розбоями

На Полтавщині затримали злочинну групу, що займалася розбоями
Фото: molbuk.ua

Жертвами зловмисників ставали жителі сіл Миргородського та Гребінківського районів. Злочинці діяли за однією і тією ж схемою. Вночі проникали до будинків селян у масках, рукавичках та з монтировкою у руках. Погрожуючи людям фізичною розправою, вимагали гроші, цінні речі, золоті прикраси. У більшості випадків розбійних нападів експерти-криміналісти виявляли слідові докази, які потім і стали підказкою у розшуку винуватців злочину.

Також зі слів потерпілих, нападники намагалися змінювати голос, проте явним був їх суржик, на якому вони розмовляли. А ще багато хто з потерпілих скаржилися на специфічний різкий запах від незнайомців, який був схожий чи то на солярку, чи то на рибу. Всі ці свідчення міліціонери врахували під час розслідування даної справи і вийшли на підозрюваних.

"Під час подвірного опитування мешканців Гребінківського району дільничні спільно з працівниками карного розшуку виявили молодого чоловіка, який вів себе підозріло та нервував. Через деякий час цей чоловік та його двоє товаришів були затримані "на гарячому" під час скоєння нападу на родину в Миргороді, де вони заволоділи коштами в сумі 4600 доларів США, 800 гривень, а також мобільним телефоном.

Молодики не чинили опору та одразу зізналися правоохоронцям. В їх машині були беззаперечні докази – маски, рукавички та монтировка зі слідами крові, а також награбоване майно", - пояснює Алла Квіта із Полтавського обласного управління міліції.

Правохоронці встановили, що злочинна група складалася із трьох осіб 31-го, 32-ох та 27-ми років, мешканців міста Гребінка, двоє з яких раніше судимі.

Під час нападу чоловіки закривали обличчя масками, а після злочину змінювали одяг. На "справу" зловмисники виїжджали на автомобілі марки "ВАЗ 21011" або "Форд-Ескорт" в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання підозрюваних міліціонери виявили та вилучили канабіс, пристрої для куріння наркотику, полімерну пляшку об'ємом 0,5 л з рідиною, згідно висновку експерта масою 548 г, що містить соляну кислоту, яка відноситься до прекурсорів та використовується для виготовлення психотропної речовини - метамфетаміну

Наразі усі троє міліцією затримані. Їх дії кваліфіковані в якості розбою, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині затримали злочинну групу, що займалася розбоями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути