четвер, 26 травня 2022 03:21

Спецтема: Війна Росії проти України

На південних рубежах українські воїни знищили 40 окупантів та дві САУ

На південних рубежах українські воїни знищили 40 окупантів та дві САУ
Окупанти зазнають втрат на півдні України. Фото: facebook.com/okPivden.

На півдні ворог здійснює системні артилерійські атаки на українські позиції та мирні населені пункти. Попри це, сили оборони півдня України продовжують ведення бойових дій.

За добу там ліквідували 20 окупантів та знищили дві самохідні артустановки, одну зенітну, а також автомобільну техніку, повідомило Оперативне командування "Південь" у Facebook.

Вздовж лінії зіткнення на Миколаївщині та Херсонщині ворог здійснив три нальоти гелікоптерами Мі-8 по дві-три одиниці в групі.

"Один напад гелікоптерної трійки шляхом обстрілу нашими підрозділами зірвано: противник ухиляючись від влучань, ретирувався на вихідні позиції", - йдеться у повідомленні.

Через ворожі обстріли травмувалася людина. Пораненому надали допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вимагають в мирних жителів $1000 за можливість евакуюватися - ОК "Південь"

"За результатами обстрілів ворога, в тому числі і "Гіацинтом-Б", в населених пунктах вздовж лінії зіткнення виявлено влучання нездетонувавшего снаряду в житловий будинок і одну поранену цивільну особу. Небезпечний снаряд знешкоджено співробітниками ДСНС", - розповіли у ОК "Південь".

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі продовжує блокувати судноплавство і роботу портів. Зберігаються загрози ракетних ударів та висадки десантів. Крім цього, загарбники біля острова Зміїний можуть готувати провокації з одним із малих броньованих артилерійських катерів ВМС Збройних Сил України. Він був захоплений окупантами в Бердянську на початку вторгнення.

"Цілком імовірно, що ворог намагатиметься використати такий катер, ще й під українським прапором, в своїх провокаціях із обстрілом іноземних цивільних суден, а може й прибережних районів як України, так і інших держав чорноморського регіону", - наголошують у командуванні.

24 травня на півдні України було знищено 33 окупанти та сім одиниць броньованої й автомобільної техніки. Ворог обстріляв житлові квартали Миколаєва зі "Смерчів". Одна людина зазнала поранень.

Зараз ви читаєте новину «На південних рубежах українські воїни знищили 40 окупантів та дві САУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути