середа, 25 травня 2022 04:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни гатили зі "Смерчів" по Миколаєву - ОК "Південь"

Росіяни гатили зі "Смерчів" по Миколаєву - ОК "Південь"
Оперативне командування "Південь" розповіло про ситуацію в регіоні. Фото: ОК "Південь"

По житловим кварталам Миколаєва нанесено удар системою залпового вогню "Смерч".

Поранений цивільний. Решта інформації уточнюється, повідомило Оперативне командування "Південь" в Facebook.

"На північному сході Миколаївщини, в напрямку Кривого Рогу відбулось бойове зіткнення нашого підрозділу із специфічною групою ворожих сил. Противник за підтримки двох бойових броньованих машин "Тигр" під прикриттям мінометного вогню намагався захопити наш спостережний пост. При цьому, на рашистах був військовий однострій ЗСУ. Атаку було відбито, ворог ретирувався, полишивши чотирьох своїх назавжди", йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливість висадки російського десанту з моря малоймовірна - експерт

На Херсонщині ворог продовжує провокативний обстріл ними ж окупованих населених пунктів, та намагається звинуватити в цьому Збройні Сили України.

Окупаційна влада намагається змусити місцевих жителів співпрацювати або погодитися з окупацією. За наявними даними вони мають намір мобілізувати українців з окупованих територій Херсонської області для війни проти України. Це є грубим порушенням Женевської конвенції і кваліфікується як військовий злочин.

За добу нашими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано ворогу втрат – 33 окупанти, та сім одиниць броньованої й автомобільної техніки.

Чорноморські моряки, що беруть участь у війні проти України, відмовляються виконувати бойові завдання через аварійний стан кораблів. Відчуваючи загрозу своєму флоту, рашисти посилюють протиповітряну оборону, зокрема в північно-західній частині Криму розгортається два додаткових зенітних ракетних дивізіони С-400.

Обстановка на лінії зіткнення в Миколаївській і Херсонській областях станом на опівдень 24 травня - стабільно напружена. Ворог облаштовує оборонні рубежі й не намагається рушити вперед.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни гатили зі "Смерчів" по Миколаєву - ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути