неділя, 22 травня 2022 04:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вимагають в мирних жителів $1000 за можливість евакуюватися - ОК "Південь"

Росіяни вимагають в мирних жителів $1000 за можливість евакуюватися - ОК "Південь"
Окупанти вимагають в мирних жителів гроші. Фото: Кореспондент

Мешканці півдня України намагаються евакуюватися з-під рашистської влади та обстрілів, не бажаючи бути живим прикриттям окупантів.

Окупанти встановили жорсткі обмеження на виїзд з підконтрольної їм території і збагачуються на блокпостах, пропонуючи пропуск за $1000 доларів або їх еквівалент. Але і тоді вслід підступно відкривають вогонь, повідомляє пресслужба ОК "Південь".

Ворог втратив безпілотник-розвідник "Орлан-10" влучним пострілом наших бійців. Та сама доля спіткала крилату ракету, спрямовану перед світанком на Одещину.

Вогньовим нальотом наших підрозділів вкрито контрольно-спостережний пункт одного з ударних формувань противника на Херсонщині. Управління підрозділами ворогом втрачено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до затяжних боїв на півдні України - ISW

В цілому за добу внаслідок ракетно-артилерійської активності наших підрозділів за підтримки авіації, противник недорахувався 29 рашистів, втратив модернізований танк Т-72Б3, самохідну гаубицю "Мста-С" та іншу броньовану техніку.

"Наші хлопці "поклали" дві "квітки" - крупнокаліберну гармату "Гіацинт" та самохідну гармату великої потужності "Піон"", йдеться в дописі.

В Чорному морі продовжується маневрування шести великих десантних кораблів та двох носіїв крилатих ракет – в готовності до застосування понад півтора десятки вбивчих снарядів.

На лінії зіткнення в Херсонській та Миколаївській області противник продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу та удосконалення фортифікаційного обладнання своїх позицій, нових ударних угруповань ворог не створював, активних наступальних дій не вів.

20 травня Росія вдарила крилатою ракетою повітряного базування по Одещині із застосуванням стратегічної авіації. Ракета влучила в промислове підприємство з добривами.

Постраждалих та загрози довкіллю і здоров'ю населення внаслідок атаки немає.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вимагають в мирних жителів $1000 за можливість евакуюватися - ОК "Південь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути