вівторок, 14 лютого 2012 12:02

На митниці спіймали заробітчан з Італії із контрабандою золота й срібла

1,3 кілограма золотих прикрас та 14 кілограмів срібного посуду знайшли працівники міжнародного пункту пропуску "Тиса". Ювелірні вироби перевозили в мікроавтобусі, який повертався з Італії в Україну.

Автор: Фото прес-служби Чопської митниці
 

"Мікроавтобус "Volkswagen" заїхав у зону митного контролю о 6-й годині ранку, - розповіла прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська. - Водій зазначив, що разом з пасажирами повертаються з Італії. Коли інспектори спитали, чи не перевозять вони, бува, щось незаконне, ті запевнили, що ні. Та митники з прикордонниками вирішили провести поглиблений огляд транспортного засобу і особистих речей українців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські прикордонники зупинили партію ананасів з кокаїном

У конструктивних порожнинах мікроавтобуса, за панеллю приладів, були приховані три пакунки із золотими прикрасами. А в одній із валіз під пасажирським сидінням митники знайшли пакунок з раритетним столовим посудом зі срібла.

Автор: Фото прес-служби Чопської митниці
 

"Серед посуду були підноси, піали, чаші, глечики, попільнички, заварники, ложки, виделки та багато іншого кухонного краму. Крім цього, серед прихованого товару були й три вишукані чоловічі годинники із золотими корпусами та жіночі браслети із срібла", - зауважила Сенгетовська.

Співробітники митниці склали протокол про порушення митних правил. За попередньою оцінкою, вартість вилученого товару коливається в межах 200-300 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хабар за контрабанду митник узяв у кабінеті

За словами Сенгетовської, пасажири мікроавтобуса - заробітчани. Тепер вони мають сплатити штрафу стільки, у скільки буде оцінено вартість золота і срібла.

Правоохоронці підозрюють, що коштовності - крадені. Крім того, вилучено й сам мікроавтобус.

Зараз ви читаєте новину «На митниці спіймали заробітчан з Італії із контрабандою золота й срібла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути