понеділок, 06 лютого 2012 16:50

Українські прикордонники зупинили партію ананасів з кокаїном

Українські прикордонники зупинили партію ананасів з кокаїном

В ході проведення спільної операції Державною митною службою України, Службою безпеки України та Державною прикордонною службою України було виявлено та ліквідовано міжнародний канал незаконного переміщення наркотичного засобу (кокаїну) з Латинської Америки в Україну.

Наркотики переміщалися в трансконтинентальному контейнерному відправленні, яке переміщалося морським видом транспорту з Коста-Ріки на адресу одного з українських підприємств. Кокаїн знаходився всередині ананасів, склеєних парафіном, що фактично робило неможливим виявлення наркотичного засобу без застосування технічних засобів митного контролю (рентгенівського апарату).

ФОТОРЕПОРТАЖ: На Київщині затримали мікроавтобус з наркотиками на 2 мільйони гривень

В цілому з незаконного обігу вилучено більше 38 кг високоякісного кокаїну. Орієнтовна вартість зазначеного наркотичного засобу на "чорному ринку" становить понад 7,5 млн. дол США.

З метою встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до організації та функціонування вказаного каналу незаконного переміщення наркотиків, були проведені спільні оперативні заходи, результатом яких стало затримання 5 осіб (3 громадян України та 2 громадян Республіки Молдова).

За фактом контрабанди наркотичних засобів порушено кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Українські прикордонники зупинили партію ананасів з кокаїном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути