вівторок, 22 жовтня 2013 14:00

На Кіровоградщині пограбували фронтовика. Гроші забрали, а нагороди викинули

На Кіровоградщині міліція протягом доби затримала 18-річного та 34-річного злочинців, які в Добровеличківському районі пограбували 90-річного ветерана. Погрожуючи розправою, вони забрали у чоловіка бойові нагороди та заощадження. Обоє підозрюваних із Добровеличківського району, старшому 34 роки, меншому – 18.

"Ветеран живе у приватному будинку. Разом із ним мешкає його 88-річна дружина. Пізно ввечері подружжя почуло в коридорі якийсь гуркіт. Дідусь вийшов до сусідньої кімнати, яка була ближчою до коридору. Увімкнувши світло, він побачив виваленими разом з одвірками вхідні двері. А в кімнаті - двох дужих молодиків. Обидва в чорних масках із прорізами для очей. Непрохані гості навіть привіталися, а потім почали вимагати гроші. Але дідусь, як колишній фронтовик, не злякався. Спокійно запропонував гаманця з дрібними грошима й спробував випровадити чоловіків із хати", - розповів заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Віктор Мігалатюк.

Злочинців невеличка сума не влаштувала, тому вирішили понишпорити по будинку. Вікно ретельно закрили ковдрою, щоб не привертати увагу сусідів, що в хаті ходять невідомі.

"У шафі для одягу вони натрапили на піджак ветерана з бойовими нагородами. Зірвавши їх, злодії поклали нагороди собі до кишень, а далі, перекидаючи особисті речі, знайшли те, що так наполегливо шукали. У металевій коробці для цукру знаходилися усі заощадження пенсіонерів. Забравши гроші, зловмисники вибігли з хати і побігли в бік залізничної колії. Перебігаючи пішохідний місток, почали жбурляти на вантажний потяг нагороди фронтовика. Злочинці вирішили, що таким чином у міліції не буде ніякої зачіпки", - сказав Віктор Васильович.

Пенсіонер тим часом вийшов з будинку і почав кликати на допомогу сусідів та родичів. Вони й викликали правоохоронців.

"Підозрюваних вдалося розшукати протягом доби. Як виявилося, обидва зловмисники теж із Добровеличківського району. Старший кілька місяців тому повернувся з в'язниці, де відбував покарання за скоєння розбійного нападу. У нього вдома знайшли викрадені у пенсіонерів гроші. Схоже, що з молодшим він не поділився. Окрім коштів, на горищі виявили ще й сушені коноплі", - додав Мігалатюк.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині пограбували фронтовика. Гроші забрали, а нагороди викинули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути