пʼятниця, 07 вересня 2012 17:13

На дніпропетровському полігоні за незрозумілих обставин загинув лейтенант

На дніпропетровському полігоні за незрозумілих обставин загинув лейтенант
3-сантиметровий шматок металу влучив у скроню. Фото: duty.mil.ru

Точні причини загибелі 24-річного лейтенанта під час навчань на території військового полігону на Дніпропетровщині поки невідомі.

Про це заявив заступник прокурора Дніпропетровська з нагляду за дотриманням закону у військовій сфері Вадим Аракелян, повідомляє ТСН.

Він зазначив, що у прокуратурі надзвичайно здивовані – вони не пригадують смерті військового за таких дивних обставин.

Бо за наявними даними навчання на полігоні проходили без порушень. Лейтенант не був на лінії вогню – він, як і вимагають правила, стояв за 2 метри праворуч від гранатомета, з якого стріляв солдат. Солдат вистрілив по команді, граната полетіла за запланованою траєкторією і вибухнула там, де і мала.

А за секунду по тому лейтенант впав. Він був у касці, але вона його не врятувала. 3-сантиметровий шматок металу влучив йому у скроню. Лікарі нічого не змогли вдіяти.

Наразі експертиза з'ясовує, що це був за шматок металу. Це міг бути осколок від гранати чи деталь самого гранатомета, який, до речі, був випущений у 1970 році.

Кримінальну справу поки що не порушували. Зараз все вказує на нещасний випадок. Якщо ж з'ясується, що метал – це шматок від гранатомета, може бути порушена справа за статтею "службове недбальство".

Раніше ЗМІ із посиланням на місцевих жителів повідомляли, що військовослужбовець отримав смертельне поранення в обличчя осколком від вибуху гранати, випущеної з гранатомета.

Зараз ви читаєте новину «На дніпропетровському полігоні за незрозумілих обставин загинув лейтенант». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути