четвер, 30 серпня 2012 09:20

100-річний американець в'їхав у натовп школярів: постраждали 11 людей

100-річний американець в'їхав у натовп школярів: постраждали 11 людей
Інцидент стався одразу після закінчення занять у школі

У Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія, 100-річний водій скоїв наїзд на пішоходів біля початкової школи Мейн Стріт в південній частині міста. В результаті постраждали 11 людей, дев'ять з них діти, передає Fox News з посиланням на місцеву владу.

Інцидент стався одразу після закінчення занять, тому навколо школи було багато народу. За даними правоохоронців, машина після виїзду з парковки сусіднього зі школою магазину несподівано почала рухатися заднім ходом і врізалася в натовп дітей і їх батьків, які перебували на тротуарі, біля кіоску з їжею.

"Я думаю, це був прорахунок з його боку: чоловік вже у віці. Очевидно, що у нього спостерігається деяке погіршення в прийнятті рішень", - пояснив капітан поліції Джордж Родрігес, додавши, що у Каліфорнії для володарів водійських прав немає вікових обмежень.

Сам же винуватець ДТП, ним виявився Престон Картер, якому 5 вересня виповниться 101 рік, вважає, що причиною нещасного випадку стала відмова гальм в його Cadillac.

"У машині відмовили гальма, все вийшло з-під контролю", - поділився він з телеканалом KCAL-TV.

У поліції зазначили, що подія буде розглядатися як дорожній інцидент, Картер залишиться на волі і активно співпрацює зі слідством.

Тим часом всі 11 постраждалих були госпіталізовані. Спочатку четверо дітей знаходились у критичному стані, проте потім вони стабілізувалися. Тепер їх стан оцінюється як важкий. За словами лікарів, життя всіх постраждалих знаходяться поза небезпекою.

Варто відзначити, що це далеко не перший нещасний випадок у Каліфорнії, що стався з вини водія у віці. Так, в 2003 році в Санта-Моніці 86-річний чоловік помилково натиснув на педаль газу замість гальма, а потім запанікував і не зміг вчасно зупинити автомобіль. У підсумку він в'їхав прямо у відкритий ринок. В результаті десять людей загинули і 63 отримали поранення.

 

/media/video/453226/1_453226.mp4

Зараз ви читаєте новину «100-річний американець в'їхав у натовп школярів: постраждали 11 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути