вівторок, 07 грудня 2010 08:54

На Дніпропетровщині мати била 6-річну доньку об двері та варила в окропі

На Дніпропетровщині мати била 6-річну доньку об двері та варила в окропі

У с.Заплавка Дніпропетровської області прийомна матір знущалася над шестирічною дівчинкою Сашею, доки односельчани не звернулися правоохоронних органів.

Жінка била дівчинку, змушувала тримати ноги в окропі, а співробітники служби у справах неповнолітніх місцевої адміністрації заявляли, що прийомна мати зі своїми обов'язками справляється.

Дитина ледь не стала інвалідом. Причини такої люті до дитини не відомі. Але наслідки щоразу тяжчі. Дівчинка приходили до школи вся в синцях і подряпинах. Коли педагоги запитали прийомну матір дівчинки, що трапилось, жінка пояснила - неслухняна дитина впала із сараю. Дівчинка зізналася: мама била її головою об двері за те, що після школи та зайшла в бібліотеку.

"Дитина недоїдає, в школі просить добавку. Вона розповідає, що мама її б'є. Привід різний – брудні руки, невиконане розпорядження, останній раз – за те, що в школі з'їла лишній шматочок хліба", - розповів Григорій Войтенко – директор школи с.Заплавка.

Тетяна Хрущ – класний керівник, повідомила, що дівчинка завжди брудна. Коли написала зауваження в щоденнику, щоб помили дівчинці голову, мати постригла її налисо.

Учителі твердять, неодноразово намагалися поговорити із прийомною мамою. Жінка переконувала – дитина недорозвинена і неслухняна. Проте педагоги кажуть, у школі Саша дисциплінована та встигає краще за інших у класі. Терпець учителів урвався, коли дівчинка прийшла до школи з опіками на ногах і розповіла - щоби покарати, мати змушувала її опускати ноги в окріп. Коли вчителі звернулися до міліції, з'ясувалося, свідками знущань на дитиною був чи не кожен житель села. Люди розповіли, як дитину змушували у зимовому одязі стояти на городі у найбільшу спеку, бігти за автомобілем.

Прийомна мати знущання над дівчинкою заперечує. Виснажений вигляд жінка пояснює хронічною хворобою органів травлення, синці, забиття та подряпини - некерованим характером, через погану спадковість. А свідчення сусідів – заздрістю.

Співробітники служби у справах неповнолітніх місцевої адміністрації кажуть, прийомна мати зі своїми обов'язками справляється. В сім'ї для дітей, на їхню думку, створені ідеальні умови. Приводів забирати дитину не було.

Місцева прокуратура іншої думки. Експертиза підтвердила – ці травми сама собі дитина заподіяти не могла.

Нині правоохоронці перевірять іще й чиновників, які мали супроводжувати цю прийомну родину. Слідчі кажуть, клопотатимуть перед судом про вилучення дітей із родини. Проте вирішити це може лише суд.

Нагадаємо, На Херсонщині мати перетворювала дитину на "Мауглі". У свої 13 років дівчинка не вміє ні читати, ні писати.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «На Дніпропетровщині мати била 6-річну доньку об двері та варила в окропі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути