Ексклюзиви
понеділок, 06 грудня 2010 09:38

На Херсонщині мати перетворювала дитину на "Мауглі"

На Херсонщині мати перетворювала дитину на "Мауглі"

У Херсонській області міліціонери забрали у матері дитину, яка у свої 13 років не вміє ні читати, ні писати.

Як повідомили в Центрі громадських зв'язків УМВСУ в Херсонській області, ще на початку жовтня до міліції зателефонували жителі села Ліві Саги Цюрупинського району і повідомили, що тільки правоохоронці можуть врятувати дівчинку від її матері.

Коли працівники обласного відділу кримінальної міліції у справах дітей спільно зі службою у справах дітей прибули за вказаною адресою, то побачили, що будинок, у якому мешкали 43-річна мати з донькою, скоріше нагадував руїни: без вікон і дверей, на стінах великі тріщини. Дім не опалювався, світла теж не було - відімкнули за несплату.

Дівчинка виглядала запущеною. На ній був старий одяг не за сезоном. Сама 13-річна Настя була брудною і нечесаною. Весь її гардероб складав джинсова куртка, штани, кросівки та шапка. "Ні спідньої білизни, ні шкарпеток, ні тапочок, ні суконь дівчинка ніколи не носила. Виявилось, що дитина не має елементарних навичок: вона не вміє розчісувати волосся, читати і писати", - зазначили правоохоронці.

Міліця з'ясувала, що мати часто залишала доньку саму вдома і по кілька днів десь пиячила. В цей час дівчинка ходила по сусідах і просила дати їй якусь роботу, щоб заробити на шматок хліба. Люди жаліли дитину, давали їй поїсти, пускали в дім погрітися.

"Співробітники міліції та служби у справах дітей тричі давали шанс горе-матері виправитись і покращити умови, в яких зростала її донька. Проте даремно. Тому було прийняте рішення про вилучення дитини у матері", - зазначається у повідомленні.

4 грудня працівники УМВС, служби у справах дітей та лікарі на кареті "швидкої" приїхали до села і забрали дівчинку. Реакція матері була зовсім неочікуваною. Жінка у стані алкогольного сп'яніння навіть не засмутилась і сказала, щоб дитину забирали якнайшвидше, бо їй треба робити ремонт, повідомили правоохоронці.

Наразі підготовлено заяву щодо позбавлення жінки батьківських прав. Зараз дівчинка знаходиться у лікарні на обстеженні і чекає переїзду до свого нового місця помешкання.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині мати перетворювала дитину на "Мауглі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути