пʼятниця, 26 серпня 2011 16:04

На Черкащині обмалювали пам'ятник жертвам Голодомору

Вандали обмалювали фарбою пам'ятник жертвам Голодомору та політичних репресій у Першотравневому парку Черкас. На День незалежності на ньому чорною фарбою написали: "1991 — 2011. 20 лет ужаса" та облили табличку із написом.

"Я спочатку побачила напис із роками, а те, що й табличку замалювали, помітила на наступний день, — розповіла місцева мешканка Любов. Вона проходить повз монумент щодня. — Це факт неповаги до всього людства, незалежно від того, яка зараз влада при посаді. Не можна так висловлювати свої думки, навіть якщо тобі дуже хочеться. Це вандалізм".

Пам'ятник установили 25 листопада 2006 року. Рішення про його будівництво саме на тому місці було прийняте ще 20 років тому, але через відсутність коштів будівництво було відкладено на невизначений термін. Черкаське обласне товариство політв'язнів і репресованих та Черкаська обласна організація Всеукраїнського об'єднання ветеранів не один рік піднімали питання будівництва пам'ятника.

На його відкритті були присутні представники обласної адміністрації, міський голова Черкас Сергій Одарич, керівництво Придніпровської та Соснівської районних рад, свідки голодомору, представники політичних партій та громадських організацій.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині обмалювали пам'ятник жертвам Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути