четвер, 13 грудня 2012 19:44

На Черкащині в школі-інтернаті від снігу обвалилася покрівля
9

Фото: Фото: Ірина ПАТЛАТЮК

У Монастирищі Черкаської області 11 грудня від снігу обвалилася покрівля гуртожитку місцевої школи-інтернату. Це сталось близько 8.00 ранку. Дітей у гуртожитку вже не було.

Школа-інтернат розташована по вул. Котовського. На території школи розміщено два корпуси – навчальний та спальний. У школі навчається 112 дітей - сироти з неблагополучних сімей. У гуртожитку ночувало 74 учні.

"У 60-х побудували тут усе, дах не старий, – каже завгосп Сергій Ярмола, 66 років. – Але сніг ішов із дощем, не втихав. Кажуть, що було більше 300 кілограм, то крокви й не витримали. Впало все на бетонне перекриття. Діти вийшли в двір, дехто вже був у школі. Шум був, тріск. Зараз весь сніг на бетонному перекритті. Вода протікає крізь стелю і тече аж до першого поверху".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода познущалась над Україною. Півтисячі населених пунктів залишилися без світла

Дітей відправили по домівках. У школі оголосили канікули, допоки учням не облаштують спальні в навчальному корпусі. Кажуть, що навчання відновлять із 17 грудня.

"Коли все сталося, діти були в їдальні та школі, – каже директор Валерій Молдован, 45 років. – Сьогодні на сесії райради виділили гроші на брезент та поліетилен, вкриємо дах після того, як почистимо від снігу. Ремонті роботи розпочнуться, як погода дасть можливість вільно працювати на даху. Поки що діти житимуть у начальному корпусі, облаштуємо під це класи".

Роботи по відновленню даху та порятунку будівлі ведуть місцеві рятувальники. Їм вдалося закріпити третину даху, яка не обвалилася.

"Снігу випало дуже багато, тому кріплення і не витримали, – пояснює начальник відділу цивільного захисту в Монастирищенському районі Сергій Гаврас. – Зараз у районі проходить аномальна сніжна погода, сніг накопичується у великих масах, близько 350 кілограм на метр квадратний. Будівельні конструкції просто не витримали".

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині в школі-інтернаті від снігу обвалилася покрівля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути