четвер, 18 жовтня 2012 13:31

На Черкащині прокуратура перевірить завод "регіонала"

На Черкащині прокуратура перевірить завод "регіонала"
Цукровий завод забруднює річки. Фото: vkurse.ua

Прокуратура Черкаської області втрутилася в ситуацію із забрудненням річки Тальянки у місті Тальному.

"Після численних публікацій у пресі про забруднення річки, ми звернулися до Тальнівської санепідемстанції, – розповів старший прокурор обласної прокуратури Володимир Яременко. – Повідомили їх про те, що, окрім проб води в річці, треба встановити причини і винуватців забруднення. Учора представники санстанції за нашим сприянням потрапили на територію цукрового заводу. Взяли необхідні зразки. У понеділок ми чекаємо на результати аналізу. Думаємо, що тоді зможемо підтвердити чи спростувати твердження про те, що річку отруює цукровий завод".

3 жовтня санепідемстанція взяла проби води в річці. Було встановлено, що у воді зовсім немає кисню, у кілька разів перевищено вміст аміаку, нітратів і нітритів. Вода мала сіро-чорний колір, а її температура становила 30 градусів.

Цукрозавод у Тальному належить "регіоналу" Геннадію Бобову. Впродовж останніх двох років він постійно забруднює річки Тальянку й Гірський Тікич. Внаслідок цього у водоймах масово гине риба. Усі попередні спроби представників санстанції потрапити на територію заводу були марними. Охоронці просто не пускали представників державного контролюючого органу на територію заводу.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині прокуратура перевірить завод "регіонала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути