понеділок, 17 вересня 2012 09:14

Київський завод зобов'язали виплатити Кабміну майже 1 мільярд гривень

Київський завод зобов'язали виплатити Кабміну майже 1 мільярд гривень
Господарський суд Києва: Київський завод реле і автоматики заплатить майже 1 млрд грн заборгованності.Фото: ukradvokat.com.ua

Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури Солом'янського району столиці та стягнув з ВАТ Київський завод реле і автоматики майже 1 млрд грн заборгованості за кредитним договором, підписаним товариством у 1993 році під гарантію Кабінету міністрів.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Кабмін в 1992 році доручив ПАТ Київський завод реле та автоматики освоїти виробництво особливо складної медичної діагностичної техніки німецької фірми Сіменс АГ.

З цією метою товариством був підписаний контракт з фірмою Сіменс АГ на поставку медичного обладнання та комплектуючих до нього.

Для оплати поставленої продукції товариством під гарантії Кабміну було отримано в АТ Укрексімбанк кредит на суму 50,5 млн німецьких марок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відразу прийняти бюджет навряд чи вдасться - Алексєєв

У підсумку, зобов'язання по поверненню суми отриманого кредиту позичальником не виконані. Всі платежі за договором були здійснені гарантом - урядом, за рахунок коштів державного бюджету.

Рішенням Господарського суду Києва з ПАТ Київський завод реле та автоматики до держбюджету стягнуто не тільки суму отриманого кредиту, але й відсотки за його користування, витрати по страхуванню, комісійні платежі, пеню, що в цілому становить майже 1 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Київський завод зобов'язали виплатити Кабміну майже 1 мільярд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути