Ексклюзиви
четвер, 26 травня 2011 20:54

МВС Грузії: Бурджанадзе говорила по телефону з сином про розпалювання громадянської війни

МВС Грузії: Бурджанадзе говорила по телефону з сином про розпалювання громадянської війни

Грузинська поліція оприлюднила запис розмови, яка нібито відбулася між опозиціонеркою Ніно Бурджанадзе та її сином Анзором Біцадзе. Вони обговорювали можливість розпалювання в Грузії громадянської війни і погодилися один з одним у тому, що для досягнення їхніх цілей допустимі "єгипетський сценарій" і загибель 100-500 чоловік, резюмує їхню розмову МВС Грузії.

Оприлюднення запису, нагадаємо, відбулося після ночі заворушень, під час яких загинули двоє поліцейських. Президент Михайло Саакашвілі звинуватив Росію в організації "кривавої ночі". Бурджанадзе дійсно їздить до Москви і як опозиціонер веде переговори з російською владою.

На думку співрозмовників, ставлення грузинів до Росії розділилося приблизно порівну, як і ставлення до чинного президента Саакашвілі. Опозиціонери розраховували зібрати для своєї масової акції близько 30 тисяч демонстрантів. На думку Біцадзе, армія слабка і не зупинить їх. Наприклад, Коджорський батальйон спецназу навряд чи зважиться стріляти в демонстрантів, а якщо і буде, то після першого ж пострілу ним займеться спецназ ГРУ. Грузинське МВС стверджує, що мався на увазі спецназ саме російської військової розвідки.

Бурджанадзе, повідомляє "Грузія Online", підтвердила автентичність аудіозапису розмови з сином, але в той же час відзначила, що "фрази у запису є вирваними з контексту".

"З офіційними заявами подібного типу я провела і брифінги, на яких говорила, що якщо Саакашвілі здійснить будь-яку безвідповідальну провокацію, якщо він дасть можливість іншій державі зробити провокацію, то цим погубить країну і дозволить іншим, тій ж Росії, використати це на свою користь. Для мене краще померти, ніж жити в такій Грузії. Всі люди, які вчора прийшли на акцію, знали, за що боролися. Всі знали, що вони боролися за гідну Грузію", - сказала Бурджанадзе.

Напередодні параду, присвяченого дню незалежності Грузії, влада розігнала опозиціонерів, які мали намір зірвати парад. У ході розгону збіговиська, як заявив президент Саакашвілі, загинули двоє поліцейських. Серед затриманих був Біцадзе, якого підозрювали в їх вбивстві, але потім, очевидно, підозри з нього зняли і відпустили його.


Зараз ви читаєте новину «МВС Грузії: Бурджанадзе говорила по телефону з сином про розпалювання громадянської війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути