четвер, 26 травня 2011 16:57

Після розгону опозиції у Тбілісі в'їхали мирні танки
20

Фото: Фото: Ігор Луб'янов

Сьогодні зранку на проспекті Руставелі у Тбілісі, де вночі близько першої години розігнали мітинг опозиції, провели парад на честь 20-ї річниці відновлення незалежності Грузії. За ніч площу перед парламентом, захаращену опозицією, прибрали до свята.

Злива, яка тривала півночі і стала чи не більшою причиною невдачі опозиціонерів, аніж поліція, під ранок теж припинилася.

Свій виступ президент країни Михайло Саакашвілі почав зі згадки про події минулої ночі.

"Хочу зробити офіційну заяву з приводу того, що відбулось. Влада дозволила радикальній опозиції протестувати і проводити мітинги, повністю забезпечивши її права. Проте ми дозволили це лише в межах закону, і в чітко умовлений час. Ми ніколи не дозволимо посягати на державний устрій, демократичний розвиток і свободу Грузії. Через непокору службам правопорядку, ми змушені були застосувати силу в межах чинного законодавства", - наголосив він.

Після привітання президента проспектом пройшли солдати та офіцери різних родів військ, наземна військова техніка, гелікоптери та літаки. Жодних протестувальників під час параду не було.

"Всі давно знали, чим ці мітинги завершаться, - сказав поліціянт Рамаз. - Якби ви бачили, скільки прибиральники потім винесли сміття з тієї площі! Була жахлива антисанітарія. Я не вважаю, що поліція діяла жорстоко. Це була адекватна відповідь на злісну непокору. Адже дозвіл на проведення мітингу був чинний до дванадцятої ночі. Все було в межах закону".

Зараз ви читаєте новину «Після розгону опозиції у Тбілісі в'їхали мирні танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути