середа, 25 травня 2011 17:30

У Грузії зібрали "Майдан" і вимагають відставки "авторитарного" Саакашвілі
27

Фото: Фото: Newsgeorgia

Грузинська опозиція змінила місце запланованого Дня гніву.

О 14.30 демонстранти від Громадського телебачення рушили проспектом Руставелі до центру. Раніше було заплановано, що акція опозиції відбудеться на Майдані Свободи навпроти Тбіліської міської ради. Натомість, демонстранти зупинились навпроти грузинського парламенту у самому центрі столиці.

На мітингу наразі присутні близько 5 тис. осіб.

Ніно Бурджанадзе, лідер опозиції, заявила, що демонстранти зустрічатимуть тут парад грузинських військ. Завтра країна святкує День незалежності, і влада планує провести грандіозний парад на проспекті Руставелі.

Демонстранти огородили площу перед парламентом залізним парканом, зупинивши рух на проспекті та скупчившись біля будинку. У руках тримають плакати "Мішо, геть!", "Піди мирно" тощо. Здебільшого похилого віку.

На питання, що буде, якщо влада вночі намагатиметься їх розігнати, відповідають: "Ми їх не боїмося!"

Поліції не видно. З усіх підрозділів на місці лише парламентська охорона. Скупчення поліціантів також біля станції метро "Майдан Свободи" неподалік парламентської площі.

"Це переламний момент для країни. Або ми матимемо вільну Грузію, або вона так і залишиться авторитарною. Це не вдалося у 2007 році і, якщо зараз ми не зможемо змусити Мішу (президента Грузії Михайла Саакашвілі. - ред.) піти, ймовірність цього надалі буде ще менша" - розповіла Вікторія Іашвілі, підприємниця, що приїхала з Батумі.

Між собою демонстранти перемовляються, що прийшло мало людей. Сумніваються, що щось вдасться. Хоча лідери опозиції на сцені весь час повідомляють про "скоре прибуття" автоколон з Батумі, Озурґеті та інших міст Грузії.

Зараз ви читаєте новину «У Грузії зібрали "Майдан" і вимагають відставки "авторитарного" Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

112

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути