Ексклюзиви
середа, 05 серпня 2020 12:50

Мов після вибуху ядерної бомби: показали Бейрут з висоти пташиного польоту

Мов після вибуху ядерної бомби: показали Бейрут з висоти пташиного польоту
Сила вибуху відповідала магнітуді 3,5 балів при землетрусі. Фото: The Telegraph

Унаслідок потужного вибуху хімікатів у Бейруті, порт фактично повністю зруйнований. Також сильно пошкоджено сотні будинків у радіусі декількох кілометрів. Йде підрахунок загиблих і постраждалих.

Працювати порт Бейрута поки не зможе. Основні вантожоперевезення для Лівану тепер здійснюватиме порт Тріполі, повідомляють місцеві ЗМІ.

В результаті вибуху отримав пошкодження військовий корабель миротворчої місії ООН в Лівані, поранено кілька військових. Також постраждали кілька співробітників посольства Німеччини. Пошкоджено посольства Росії і Казахстану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у Бейруті: здетонувала селітра з судна російського бізнесмена

Переповнені хворими на коронавірус лікарні ліванської столиці не можуть впоратися із напливом поранених.

Губернатор міста Марван Аббуд порівняв наслідки вибуху, з ударами атомної бомби по Хіросімі і Нагасакі під час Другої світової війни.

Сила вибуху відповідала магнітуді 3,5 бала при землетрусі, повідомляє Дослідницький центр геофізики в Потсдамі. Вибух було чути в столиці Кіпру Нікосії, що за 240 км від Бейрута.

Вища Рада оборони Лівану оголосила, що вибух стався внаслідок процесу зварювання дверей в ангарі. Іскра начебто потрапила на амоній (аміачна селітра), який зберігався там 6 років, і загальний обсяг якого дорівнює в еквіваленті 1800 т тротилу, повідомляє телеканал LBCI.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок почав хитатися, а далі - паніка: українка розповіла про вибух у Бейруті

Інформації щодо можливих загиблих або постраждалих громадян України від вибуху в Бейруті станом на зараз немає.

4 серпня у столиці Лівану Бейруті, в міському порту, прогримів потужний вибух. На місце виїхали екстрені служби. В уряді Лівану вважають, що причиною вибуху стали 2750 т аміачної селітри, що впродовж 6 років зберігались у столичному порту без належних заходів безпеки.

Внаслідок вибуху підтверджено загибель понад 100 людей та більше 4 тис. постраждалих. Серед загиблих - генсек націоналістичної партії Лівану Катаїб Назар Наджарян. Поранення отримали дружина і дочка глави уряду Хасана Діабі, а також кілька його радників.

Зараз ви читаєте новину «Мов після вибуху ядерної бомби: показали Бейрут з висоти пташиного польоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути