середа, 05 серпня 2020 07:27

Будинок почав хитатися, а далі - паніка: українка розповіла про вибух у Бейруті

Будинок почав хитатися, а далі - паніка:  українка розповіла про вибух у Бейруті
У Бейруті стався потужний вибух. Десятки загиблих та сотні поранених. Фото: Reuters

Вибух у Бейруті був на стільки потужний, що був чутний на всій території Лівану.

Все навколо хиталося, як від землетрусу. Про це розповіла студентка з України Ірина Карапата, яка навчається у ліванському університеті "Каслік". Вона була за 5 км від місця події.

"За хвилю будинок почав хитатися як від землетрусу і одразу пролунав другий потужний вибух, який заглушив вуха, а далі паніка, посипались вікна у сусідів. Перша думка - атака Ізраїлю. Одразу зник Інтернет, зв'язок. Коли ми вибігли на вулицю, побачили клуби червоного диму зі сторони порту", - розповіла Ірина, передає hromadske.

Вона додала, що люди тікали та намагалися триматися на безпечній відстані від місця вибуху.

"Вибух був настільки потужним, що ударна хвиля вибила шибки, а подекуди й двері на відстані 5 кілометрів. Зрештою, звук вибуху був чутний по всій території Лівану", - зазначила українка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух в Бейруті: місто оголосили зоною лиха

Інша українка Марина Томах, яка 7 років проживає в Лівані, розповіла, що її будинок знаходиться в 8 км від місця вибухів і на висоті 600 метрів. При цьому в будинку посипалася стіна, передає "Україна 24".

Сильно постраждали будівлі в 5-кілометровій зоні – вибиті вікна, вітрини, зруйновані стелі. Вона зазначила, що лікарні міста переповнені – поранених везуть за межі столиці.

Що стосується причини вибухів, то городяни кажуть між собою про ізраїльську ракету. Також повідомляється про пожежу та загорання хімічних речовин.

4 серпня у столиці Лівану Бейруті у міському порту прогримів потужний вибух. На місце виїхали екстрені служби. В уряді Лівану вважають, що причиною вибуху стали 2 750 тонн аміачної селітри, що впродовж шести років зберігалися в столичному порту без належних заходів безпеки. Станом на 23:20 відомо, що загинуло щонайменше 70 людей, ще понад 2750 осіб - травмовано. Кількість жертв збільшується.

Зараз ви читаєте новину «Будинок почав хитатися, а далі - паніка: українка розповіла про вибух у Бейруті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути