четвер, 03 травня 2007 20:04

Московська патріархія вимагає відставки головних редакторів російських ЗМІ

В Московській патріархії призвали до відставки головного редактора радіостанції "Эхо Москвы" Олексія Венедіктова і головного редактора газети "Московский комсомолец" Павла Гусєва. Саме ці мас-медіа, вважають в патріархії, навмисно ширили "чутки про смерть або тяжку хворобу Патріарха", а тому повинні понести покарання.

Голова прес-служби МП священик Володимир Вігілянський вважає, що "галас навколо уявної смерті Патріарха не був випадковий". Однією з цілей наклепу могло бути бажання посіяти смуту щодо підписання Акту про Возз"єднання Російської Православної Церкви закордоном з Матір"ю - Російською Православною Церквою. Іншою метою наклепницької піар-кампанії могло бути бажання перевірити, як поводитиметься Церква й архієреї, позбувшись архіпастиря.

Головний редактор МК у свою чергу пропонує піти у відставку Вігілянському, оскільки, коли чутки про Патріарха розповсюджувалися по Москві, Патріархія їх не спростувала, а просто мовчала, тим самим тільки посилюючи ситуацію.

Тим часом сьогодні на сайті MK.ru з"явилося повідомлення його шефа-редактора Тетяни Медюх, в якому приносяться вибачення Патріархові Московському і всієї Русі Алексію II.

Нагадаємо, радіостанція "Эхо Москвы" з посиланням на свої джерела повідомляла, що патріарх Московський і всієї Русі Алексій II перебуває в клініці в Швейцарії, і стан його тяжкий. Газета МК, також з посиланням на свої джерела, уточнювала, що патріарх пережив клінічну смерть (за матеріалами NEWSru).

Зараз ви читаєте новину «Московська патріархія вимагає відставки головних редакторів російських ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути