середа, 04 березня 2015 14:10

Москаль: Пограбуванням храму в Трьохізбенці керував чеченець із РФ

Москаль: Пограбуванням храму в Трьохізбенці керував чеченець із РФ
Фото: foto-planeta.com

Пограбуванням православного храму в Трьохізбенці, яке скоїла "контррозвідка "Айдару"", керував громадянин Росії, чеченець за національністю.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Луганської ОДА.

У грудні минулого року група одягнутих у камуфляж і озброєних автоматами чоловіків із нашивками "Айдару" зайшли в храм і під виглядом перевірки настоятеля на причетність до коригування вогню на користь бойовиків забрали 50 тисяч церковних грошей, відеокамеру та мобільні телефони. При цьому військові називали себе контррозвідкою "Айдару", хоча такого підрозділу в батальйоні немає.

"Вчора з СБУ надійшла відповідь на моє звернення, у якій ідеться, що діями злочинців керував громадянин Росії, зареєстрований у Чеченській республіці, такий собі Руслан Арсаєв. Цей Арсаєв офіційно хоч і не числиться в батальйоні, але фактично перебуває там ще з літа минулого року.

Тобто громадянин країни-агресора потрапив у батальйон Міністерства оборони України, носить зброю й відповідні нашивки, називає себе контррозвідником і грабує на Луганщині православний храм. Це все одно, що українець поїхав би в Грозний, узяв до рук автомат і почав грабувати мечеті, хоча такі факти навіть не вкладаються в голову.

Я неодноразово звертав увагу Міноборони та Генштабу на ті неподобства, що кояться в "Айдарі", однак навіть уявити не міг, що вони досягли такого рівня й цинізму. Чим займалася військова контррозвідка, яка допускає подібні речі, питання риторичне", - заявляє Москаль.

Зараз ви читаєте новину «Москаль: Пограбуванням храму в Трьохізбенці керував чеченець із РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути