Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2013 09:19

Монашки з Покровського монастиря бояться, що їх знову можуть викрасти і катувати

Монашки з Покровського монастиря бояться, що їх знову можуть викрасти і катувати
Настоятелька Свято-Покровського жіночого монастиря матушка Каллісфена та її 31-річна помічниця. Фото: Сегодня

У справі викрадених в Києві монашок - настоятельки Свято-Покровського жіночого монастиря матушки Каллісфену та її 31-річної помічниці - з'явився новий поворот, пише Сегодня.

Три дні тому жінки повернулися у монастир після загадкового зникнення (їх не було пів-тижня).

"Я один з тих, хто спілкувався в ці дні з матінкою. Вона мені розповіла, що зараз боїться двох речей - повторного викрадення, тортур і того, що її можуть звинуватити в якихось махінаціях з грошима та автомобілями "Лексус". Вона в психологічному шоці, адже після того, як їх відвезли, їх повалили на землю обличчями додолу, роти закрили чи то кляпами, чи то скотчем. Зараз вона разом з помічницею знаходиться на території монастиря і після спілкування з правоохоронними органами утримується від спілкування з ким-небудь", - розповів наближений до матінки глава однієї з релігійних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По справі викрадення столичних монашок заарештували брата екс-нардепа

В оточенні ігумені припускають, що всі ниточки скандалу можуть вести до одного з відомих духівників УПЦ МП: "Наскільки я знаю, все сталося після розмови матінки з ним. Вони говорили про гроші (в якому контексті - невідомо)".

Офіційно в УПЦ МП не вірять, що ігуменя замішана в чому-небудь грішному: "Я знаю матінку Каллісфену як дуже порядну і високодуховну людину. Сумніваюся, що вона може бути причетною до чого-небудь незаконного. Я абсолютно не згоден з якимись підозрами в її адресу! А те, що їй зараз доводиться пережити - це, мабуть, випробування, які їй посилає Господь", - розповів архієпископ Білоцерківський і керуючий справами УПЦ МП Митрофан.

Джерела в прокуратурі кажуть, що один з декількох свідків - Олександр Драбинко (секретар Митрополита). Правда, в УПЦ кажуть, що їм його роль у справі поки неясна і додають, що інформація, яка прозвучала днями в ЗМІ, мовляв, викрадення зовсім не було, а монашки заблукали в печерах - "не піддається ніякій логіці і є неправдою".

У монастирі під адміністративною будівлею, де оговтується матінка, чергує міліція, а на вході - міцної статури черниця.

"Матінка дійсно прихворіла, їй зараз не до зустрічей. У всьому розбереться слідство, Бог допоможе", - відповіла черниця.

До цього в монастирі додають, що після повернення настоятельки і її помічниці, ніхто практично не бачив, щоб вони виходили на вулицю. Тим часом, у прес-службі київської міліції сказали, що відкрито два кримінальні провадження, і на сьогоднішній день їх класифікацію не змінювали: "Перше - щодо можливого шахрайства. Друге відкрито за статтею 115 КК "Вбивство" (з введенням нового КПК після заяви про зникнення людини провадження реєструють за цією статтею), але зараз розбираємося, чи був це замах або ж викрадення".

Зараз ви читаєте новину «Монашки з Покровського монастиря бояться, що їх знову можуть викрасти і катувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути