четвер, 29 вересня 2022 07:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізованих кримських татар Росія відразу відправляє на найінтенсивніші ділянки фронту – Генштаб

Мобілізованих кримських татар Росія відразу відправляє на найінтенсивніші ділянки фронту – Генштаб
У тимчасово окупованому Криму першочергово призивають до лав російських окупаційних військ кримських татар. Фото: armyinform.com.ua

Росія продовжує поповнювати втрати в Україні, зокрема ув'язненими.

До навчального центру на території Ростовської області прибуло близько 400 осіб з тюрем. Підготування триватиме до 30 вересня цього року. Про це вранці 29 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Противник також продовжує направляти до районів ведення бойових дій щойно мобілізований низькокваліфікований особовий склад.

"26 вересня до Лиману Донецької області вибуло сім танків, два з яких потрапили в ДТП під час слідування. Належного вогневого вишколу із застосуванням штатного озброєння танків сформовані екіпажі теж не пройшли", – повідомляють у Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація у розпалі: в РФ намагалися спалити ще один військкомат

27 вересня із Севастополя до Херсонської області відправили 2 тис. мобілізованих з Криму. До того ж військовим комісарам на тимчасово окупованій території Криму дали розпорядження насамперед призивати до лав російських окупаційних військ кримських татар. Їх направляють у бойові частини, що виконують завдання у районах найінтенсивніших бойових дій. 26 вересня лише у Сакському районі мобілізували 21 кримського татарина.

Разом з тим ворог продовжує зазнавати втрат. 27 вересня на Запорізькому напрямку в районі населеного пункту Токмак Сили оборони знищили три зенітних ракетних комплекси С-300. Санітарні й безповоротні втрати особового складу противника уточнюють.

Мобілізація у країні-агресорці супроводжується обшуками, блокуванням доріг і пошуком "неблагонадійних".

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію росіян. Призову підлягатимуть нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу міноборони країни призвати на війну більш як 1 млн людей, здебільшого із сіл.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізованих кримських татар Росія відразу відправляє на найінтенсивніші ділянки фронту – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути